KAkvart jedinstven je projekt u Hrvatskoj, zajedno ga provode Grad Karlovac, gradske četvrti i mjesni odbori, a glavni je partner Heineken Hrvatska s brendom Karlovačko

U projektu KAkvart ove godine više novca za društvene programe

VIŠE IZ RUBRIKE

  KAkvart se nastavlja četvrtu godinu, a danas su potpisani ugovori za projekte koji će biti realizirani u 2019. Radi se o 26 ugovora kroz koje će biti financirani društveni i manji komunalni projekti u gradskim četvrtima i mjesnim odborima. Domaćin svečanog potpisivanja bio je Mjesni odbor Mala Jelsa.
  Gradonačelnik Damir Mandić uvodno je naglasio da je od ove godine uvedena novina da je više sredstva odvojeno za društvene projekte.
  - Moram zahvaliti i odati priznanje onima koji su prošle godine krenuli s društvenim događanjima u mjesnim odborima i gradskim četvrtima jer se to pokazalo kao nešto jako dobro. Čini mi se da nam treba više događanja koja će nas dovesti na jedno mjesto pa ćemo se malo i podružiti i u mislim da je ove godine u tome posebna vrijednost KAkvarta, kazao je Mandić.
  Podsjetimo da je projekt KAkvart pokrenut 2016. godine od strane Grada Karlovca. U tri godine realizirano je 50 projekata u ukupnoj vrijednosti većoj od četiri milijuna kuna.
  Projekt je jedinstven u Hrvatskoj jer ga zajednički provode javna uprava, odnosno Grad Karlovac,  privatni sektor i volonteri iz mjesnih obora i gradskih četvrti. Glavni partner Gradu Karlovcu je kompanija Heineken Hrvatska s brendom Karlovačko.
  - Kad je Heineken u pitanju moram spomenuti da Heineken generalno sponzorira Formulu 1, Ligu prvaka i KAkvart, tako da sve ovo što radite mjeri se s Ligom prvaka, našalio se gradonačelnik.
  Vrijednost projekta je i u tome da građani sami u svojim sredinama predlažu što će raditi, a volonterskim radom i sami sudjeluju u provedbi projekata. Mandić je predsjednicima mjesnih odbora i gradskih četvrti zahvalio na volontiranju i naglasio da bi grad puno lošije funkcionirao bez njihovog rada.
  Riječi zahvale uputio im je i predsjednik Gradskog vijeća Matija Furač, dok je u ime onih koji su danas dobili ugovore zahvalio Denis Karas iz MO Kablar, napomenuvši da su svi projekti iznimno važni u sredinama gdje djeluju. (kb)

  Foto: Igor Čepurkovski