Prvi Karlovački

U povodu Dana grada nagrađeno deset ljubaznih vozača

Autor: Ksenija Begović

10.07.2020

Karlovac

U povodu rođendana grada, Postaja prometne policije Karlovac, uz potporu Savjeta za sigurnost prometa na cestama  i ove je godine organizirala akciju Dan ljubaznosti u prometu. Cilj je akcije poticanje vozača da poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima.

Načelnik Postaje prometne policije Davor Boljkovac zahvalivši i čestitajući dobitnicima priznanja je naglasio da je raduje podatak da je svake godine sve veći broj ljubaznih vozača.

Akcija je provedena na uzorku od 701 vozača. Proveli su je naši djelatnici uz pomoć Prometne jedinice mladeži . Tijekom akcije evidentirano je 58 posto vozača koji su svojim ponašanjem pružili primjer ostalima. Na sreću, ove godine ne bilježimo smrtno stradavanje pješaka, dok je prošle godine u ovo vrijeme bilo dva smrtno stradala. Do sada imamo ukupno evidentirano sedam nastradalih pješaka, dva su zadobila teške tjelesne ozljede, dok je pet lako ozlijeđeno, kazao je Boljkovac.

Čestitkama i zahvalama nagrađenima se pridružio i zamjenik gradonačelnika Ivan Mrzljak, a zahvalio je na suradnji i prometnoj policiji.

Ovo je hvalevrijedna akcija kojoj je cilj tolerancija između vozača i pješaka, odnosno edukacija i vozača i pješaka da se događa što manje ili da se uopće ne događaju nesreće u prometu. Vjerujem da ćemo nastaviti s ovakvom akcijom, a svima vama koji ste izabrani i dobili ovo priznaje čestitam na vašoj odgovornosti i na vašem ponašanju u prometu i vjerujem da ćete biti primjer drugim našim vozačima i sugrađanima, poručio je Mrzljak.

Istaknimo da akciju policija i Grad provode od 2016. godine. Deset nagrađenih izabrano je metodom slučajnog odabira, a oni su: Stjepan Ban, Zdenko Jakšić, Drago Klarić, Martina Štefan, Maja Grbić, Božidar Matić, Dragutin Bauer, Željko Prahović, Milorad Gledić i Ivan Perić.