Hajsan Dolinar: Učenicima osnovnih i srednjih škola iz Sisačko moslavačke županije ponudili smo i smještaj i privremeni upis, a za one iz strukovnih škola i praksu

U potresu manje oštećena lasinjska škola; nastava bi 18. siječnja  trebala početi u učionicama

VIŠE IZ RUBRIKE

    Jedina škola  u županiji koja je pretrpjela manja oštećenja u potresu je Osnovna škola Antun Klasinc u Lasinji. Oštećenja na toj školi s današnjim danom bit će sanirana, kazala je zamjenica župana i načelnica županijskog Stožera civilne zaštite Vesna Hajsan Dolinar. O početku nastave u drugom polugodištu je rekla:

    -Što se tiče početka nastavne godine u drugom polugodištu koja počinje 18. siječnja, a obzirom na epidemiološku situaciju koja će biti dan-dva ranije, odlučit ćemo dali će biti organiziran neposredni odgojno obrazovni rad s učenicima u osnovnim i srednjim školama ili će biti online nastava. Ukoliko situacija bude povoljna, djelomično onakva kakva je bila prije božićnih blagdana, zasigurno ćemo ići u neposredni odgojno obrazovni rad u školama, redovnim putem.

    Odgovarajući na novinarsko pitanje o tome hoće li srednje škole iz Karlovačke županije moći primiti učenike iz stradalog područja Banovine, Hajsan Dolinar je kazala.

    -U komunikaciji smo i s ministarstvom i sa Upravnim odjelom Sisačko moslavačke županije. Njima smo ponudili i smještaj, ali i privremeni upis učenika u naše osnovne i srednje škole. S tamošnjim pročelnikom smo dogovorili da ukoliko će biti potreba za strukovnim zanimanjima koje zahtijevaju i praktičnu nastavu, naši ravnatelji su izrazili spremnost upisivanja učenika i u strukovne programe, ali i u ostale programe. Ujedno će naše srednje škole osigurati praksu, ako bude potrebna kod privatnika, gospodarstvenika odnosno poslodavaca koji imaju licence za pružanje prakse učenicima.

    Rekla je da za sada nije zaprimljen još nijedan zahtjev za pohađanje nastave učenika iz Sisačko moslavačke županije u  našoj županiji.