Prvi Karlovački

U Poduzetničkoj zoni Lug u Ozlju bit će poboljšana infrastruktura

02.12.2019

Županija

Cilj je privlačenje investitora i otvaranje novih radnih mjesta

„Unapređenje infrastrukture poduzetničke zone Lug, Ozalj“ naziv je projekta čija će početna konferencija biti održana danas u ozaljskoj gradskoj vijećnici.

Za projekt ukupne vrijednosti 6,086 milijuna kuna, dodijeljena su bespovratna sredstva iz europskih strukturnih investicijskih fondova u iznosu nešto manjem od 3,5 milijuna kuna.

-Kroz projekt gradi se dio Ulice akademika Milana Heraka, također i željezničko cestovni prijelaz s obostranim nogostupima, biciklističkim stazama i sustavom oborinske odvodnje. Na taj način povezat će se zona malog gospodarstva koja je već popunjena i zona velikog gospodarstva u kojoj za sada djeluju tvrtke Komunalno, Azelija, Flammifer i Ilsad. Na ovaj način će se u našoj zoni uz do sada aktivnog 21 poduzetnika otvoriti prostor i za nove poduzetnike i za razvoj gospodarstva. Za sada je u zoni zaposleno 500-tinjak radnika, a prostor koji se na ovaj način otvara dat će sigurno mogućnost za poslovanje još desetak tvrtki i nova zapošljavanja, istaknula je gradonačelnica grada Ozlja, Gordana Lipšinić.

Naglasila je i kako će se izgradnjom ceste i prijelaza preko pruge smanjiti promet kroz centar grada i kroz turističku zonu uz etno naselje i poslovna zona postat će dostupnija svima koji ju danas koriste i koji će ju koristiti u budućnosti. Završen je i postupak za izvođače, pa je tako gradnja ceste pripala tvrtki Arkada, a pružnog prijelaza Pružnim građevinama d.o.o, a ukupna ugovorena vrijednost za obje investicije je 5,062 milijuna kuna. Projekt se provodi prema ugovoru između Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije i Grada Ozlja kao korisnika, a trebao bi biti završen do 1. prosinca 2020. godine. (sl)

Foto: Grad Ozalj