Prvi Karlovački

Loki, Tesla i Kan najbolji

05.10.2019

Karlovac

Novi rekord - gotovo 60 prijavljenih mješanaca i više od 260 kg hrane za pse

Udruga za lokalni razvoj Turbina promjena već četvrtu godinu za redom provodi Projekt osvještavanja građana o važnosti udomljavanja napuštenih životinja i odgovorne skrbi za životinje – „Daj šapu“ u sklopu kojeg se između ostalog organizira i i izbor „Najmješanca grada Karlovca za 2019. godinu“.

Prvo mjesto i titula “Najmješanca grada Karlovca 2019.” otišla je u šape najvećeg među psima – Lokija. Jedino što se može mjeriti s njegovom veličinom je njegova maznost, a vlasnik Dominik kaže da je i izvrstan pjevač.

Drugo mjesto pripalo je Tesli, psu koji je u Hrvatsku došao s dalekog juga Turske. Njegovi vlasnici, Ivona i Andrej, potpuno su slučajno nabasali na njega, odnosno on na njih kad je, kako kažu, iskočio iz grma. Po povratku u Hrvatsku odmah su pokrenuli postupak udomljavanja.

Maleni i plahi četveromjesečni Kan osvojio je treće mjesto. Za njega se inače trenutno skrbe volonteri Udruge za dobrobit i zaštitu životinja „Najbolji prijatelj“, budući je jedan od pasa koji još uvijek traži svoj dom.

Ove godine smo razmišljali da bi bilo najbolje da kupimo poklon bonove čime bi vlasnici mogli psima kupiti ono što im zaista treba. Za prvo mjesto nagrada je poklon bon u vrijednosti 300 kuna u jednoj karlovačkoj trgovini koja ima sve potrepštine za kućne ljubimce, za drugo mjesto poklon bon u vrijednosti 200 kuna i treće 100. Naravno tu su i pehari kao i svake godine, te zahvalnice, rekla je djelatnica Udruge za lokalni razvoj “Turbina promjena”, Petra Šegulić

Glavni cilj izbora, osim promicanja udomljavanja pasa mješanaca općenito, je i sakupljanje donacija u obliku hrane te novčanih donacija građana za one kojima je to najpotrebnije – psima koji još uvijek traže svoj „zauvijek dom“.

Kotizacija za sudjelovanje u izboru bila je hrana po vlastitom odabiru, čime je prikupljeno preko 260 kilograma hrane te desetak konzervi i poslastica za pse. Vlasnici pasa koji su sudjelovali na Izboru, kao i svi posjetitelji Izbora imali su priliku kupiti i kalendare za nadolazeću godinu, majice te magnete. Sve prikupljene donacije u obliku hrane te novčane donacije bit će donirane Udruzi „Najbolji prijatelj“ i Udruzi “Mijau” iz Karlovca te Udruzi “Anđeo Rocky” iz Duga Rese.

Projekt su ove godine sufinancirali Ured gradonačelnika s pet tisuća kuna kolika je bila i donacija Zelenila dok je Gradska toplana izbor podržala s dvije tisuće kuna.

Organizatori su se posebno zahvalili volonterima, donatorima i tvrtkama McDonalds i Coca Cola Hrvatska. (m.m.)