Prvi Karlovački

U parku Zelenila gradonačelnik Mandić zasadio 14. drvo

Autor: Miloš Milovanović

07.05.2021

Karlovac

U sklopu Dana otvorenih vrata ovoga puta zasađena je crvena japanska vrba

U sklopu Dana otvorenih vrata koji u karlovačkom Zelenilu traju ovaj tjedan danas su direktor Tomislav Vukelić i gradonačelnik Damir Mandić u parku tvrtke na Putu Davorina  Trstenjaka već tradicionalno zasadili sadnicu novog drveta. Ovoga puta zasađena je  crvena japanska vrba. Inače, Dani otvorenih vrata održavaju se od 2008. godine, što znači da je danas u oglednom parku zasađeno 14. drvo.

-Manifestacija je zamišljena kako bi  građane što više približili tvrtki Zelenilo, da vide što sadimo i što imamo u svom asortimanu. Građani  nas mogu posjetiti  svaki dan te si po povoljnim cijenama kupiti sve ono što uzgajamo u našem rasadniku. Tijekom godine posadimo oko 110 tisuća presadnica; što proljetnog, što jesenskog bilja koje ukrašava naših 50-tak cvjetnjaka širom grada Karlovca i šire. S obzirom na epidemiološke mjere kojih se pridržavamo, maksimalno u rasadnik puštamo po pet-šest osoba. Pozivam građane da danas i sutra mogu doći k nama i kupiti sve što im je potrebno po povoljnim cijenama. Dani otvorenih  vrata bit će ove godine još jednom i to u prvom tjednu listopada, rekao je direktor Zelenila Tomislav Vukelić.

Što se tiče poslovanja tvrtke u vrijeme COVIDA, direktor je istaknuo da je povećan broj ukopa te iznio podatke za mjesec travanj.

Prošle godine u travnju je bilo 55 ukopa, a ove godine 118; od toga je bilo 49 ukopa osoba koje su preminule od COVIDA. Raspoređujemo djelatnike na najoptimalniji način, a i zaposlili smo osmero ljudi.

Ovo je na neki način simbolička gesta zahvale svima onima koji su prije nas  zadnjih 50 ili 100 godina u Karlovcu vodili brigu o zelenilu i našoj prirodnoj baštini. Zelenilo zajedno s gradskom upravom ima registar stabala u GIS-u gdje je upisano već negdje preko 11 tisuća stabala. Time Zelenilo još kvalitetnije vodi brigu za stanje svakog stabla i mislim da smo jedan od rijetkih gradova u Hrvatskoj koji to ima. Svjesni smo da  su naša prirodna baština, zelenilo, parkovi i rijeke ono što nas određuje, izjavio je gradonačelnik Damir Mandić.