Prvi Karlovački

U Ozlju potpisani ugovori za izgradnju tri nova kolektora za odvodnju otpadnih voda

Autor: Branko Obradović

02.07.2020

Županija

Do sada je vodoopskrbom pokriveno 98 posto ozaljskog područja, uskoro će vodu dobiti i preostala tri sela

Iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske Komunalnom Ozalj odobrena je potpora u iznosu 3.342.000 kuna za izgradnju kolektora za odvodnju sanitarnih otpadnih voda na području grada Ozlja. Sredstva su namijenjena za produženje kolektora IV u ulici Vladka Mačeka, za izgradnju kolektora za naselje Lukšići Ozaljski i za izgradnju kolektora u naselju Soldatići. Danas je u ozaljskoj Gradskoj vijećnici direktor Komunalnog Ozalj  Zlatko Gojmerac potpisao ugovore s izvođačima radova, a to su tvrtke GMTT Lešćanec i Arkada. Potpisan je i ugovor s tvrtkom Solum Inženjering za provođenje stručnog nadzora nad izvođenjem radova. Tom prilikom potpisan je i ugovor između Grada Ozlja i Komunalnog Ozalj za izgradnju vodoopskrbnog cjevovoda uz prometnicu u gospodarskoj zoni te ugovor za sufinanciranje izrade koncepcijskog rješenja odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda za sva naselja grada Ozlja kojima su recipijenti rijeke Kupa i Dobra i projektne dokumentacije za izgradnju vodoopskrbne mreže za preostala tri sela.

-Potpisali smo ugovore za izgradnju tri kolektora i to u Ulici Vladka Mačeka, u Lukšićima Ozaljskim i u Soldatićima. Rok za završetak ovih radova je osamnaest mjeseci, a izvođači su najavili da neće biti problema s radovima. Ovom prilikom moram zahvaliti gradonačelnici i Gradskom vijeću na značajnoj potpori tvrtki Komunalno Ozalj. Moram reći da je vodoopskrbom pokriveno 98 posto područja našeg grada, a još su preostala tri zaseoka u koja treba dovesti vodu. Na odvodnju je priključena desna obala Kupe, kazao je direktor Komunalnog Ozlja Zlatko Gojmerac.

Ozaljska gradonačelnica Gordana Lipšinić istaknula je da je puno učinjeno u Ozlju na odvodnji otpadnih voda.

-Ozalj kao mali grad imat će s ovom izgradnjom potpuno pokriveno zbrinjavanje sanitarnih voda na pročistač i to potvrđuje opredijeljenost Grada Ozlja da se ponaša odgovorno i ekološki. Svi ti nabrojani kolektori su za nas ozbiljna investicija. Ukupno je to šest milijuna kuna za samu kanalizaciju, rekla je Lipšinić.

Gradonačrlnica Lipšinić također je istaknula da će uskoro kompletno područje grada Ozlja biti pokriveno vodoopskrbom.

-Potpisan je i ugovor o projektiranju dokumentacije za nastavak izgradnje vodoopskrbne mreže. Nakon ovih 98 posto pokrivenosti područja našeg grada vodoopskrbom, projektiranjem ove dokumentacije i samom izgradnjom vodovoda do tri preostala sela, kompletno područje Ozlja imat će pitku vodu, kazala je Gordana Lipšinić.