Aquatika slavi sedmi rođendan!

"U ovih sedam godina posjetilo nas je više od 460 tisuća posjetitelja što je stvarno brojka koju nitko nije ni sanjao"

VIŠE IZ RUBRIKE

Ispunili sva očekivanja

Sretan rođendan Aquatika! Sretan rođendan svim ribama! Želimo još više riba!, samo su neke od rođendanskih poruka i čestitki koje su djeca danas ispisivala na velikoj rođendanskoj torti Aquatike.

Aquatika danas i sutra slavi sedmi rođendan, te su pripremili bogat program prvenstveno za obitelji s djecom.

Sretan rođendan Aquatika! Sretan rođendan svim ribama! Želimo još više riba!, samo su neke od rođendanskih poruka i čestitki koje su djeca danas ispisivala na velikoj rođendanskoj torti Aquatike.

-Na sutrašnji dan, 22. listopada 2016. godine Aquatika je svečano otvorila svoja vrata i iako su se mnogi pitali kako će to Aquatika preko Korane funkcionirati, hoće li ljudi dolaziti, što ćemo tu raditi i predstavljati, zaista možemo reći da smo ispunili sva očekivanja, pa često i premašili. U ovih sedam godina posjetilo nas je više od 460 tisuća posjetitelja što je stvarno brojka koju nitko nije ni sanjao. Svi su ti posjetitelji došli jer Aquatika i Karlovac imaju zaista posebnu priču, priču o naše četiri rijeke, ali i o ukupnom vodenom bogatstvu Hrvatske koju zaista vrijedi upoznati i vidjeti. To je jedan nevidljivi svijet koji je vrlo često skriven ispod površine vode i upravo se u Aquatici može otkriti i upoznati. Kako bismo prirodu čuvali moramo najviše o njoj naučiti, da bismo ju zavoljeli i prenijeli tu ljubav za buduće generacije, istaknula je ravnateljica ustanove Margarita Maruškić Kulaš, te zahvalila svim sugrađanima, suradnicima, posjetiteljima što su ih toliko puno u ovih sedam godina posjećivali.

-Nastavit ćemo tako i dalje, to svečano obećavamo upravo na naš rođendan i pozivamo sve sugrađane da nas i danas i sutra posjete. U Aquatiku se može ući sa 50 posto popusta, imamo popuste u suvenirnici, a na trgu i u Zelenoj knjižnici s kojom surađujemo s Gradskom knjižnicom Ivan Goran Kovačić imamo besplatna događanja tijekom ova dva dana. Hvala svima na čestitkama i idemo dalje, poručila je Maruškić Kulaš.

Nakon što je prijepodne održano predstavljanje dvije slikovnice i Dječjeg buvljaka, poslijepodne u 16 sati je predviđena Eko priča i kreativna radionica s Knjiguljicom , a sutra od 10-12 sati na rasporedu je edukativni Poligon zabavnih igara, zadataka i izazova “Kopnene vode” s Eko panom na trgu, u 11 sati na šetnici bit će organiziran Susret s Koranom, tematska šetnja u pratnji vodiča, a u 17 sati na akvarijskom trgu bit će održan rođendanski party uz svirku benda “LA PAPA”.

Petogodišnji Ante također je danas uživao s roditeljima i malom sekom na trgu Aquatike, te na poruci na torti zaželio joj sretan rođendan. Otkrio nam je kako obožava razgledavati ribice, a jako mu se sviđa i ova ogromna rođendanska torta postavljena na trgu.

Na današnjem Dječjem buvljaku zatekli smo 10-godišnjeg Grgura Kulaša koji ima puno raznih očuvanih stvari koje mu više nisu potrebne pa ih je odlučio prodati.

-Prodajem odjeću, imam puno igara, knjiga…Igru Scrabble Junior koja je koštala 15 eura sada prodajem za 8 eura, rekete prodajem po četiri eura, vrtne rukavice po dva eura...

Za jednim od štandova zatekli smo i braću, osmogodišnjeg Andriju i Matiju Totha.

-Donijeli smo sve živo, prodajemo tenisice, šlape, puzzle, autiće, plišance…sve smo sačuvali i ništa nismo bacali. Jednog plišanca smo već prodali za tri eura jer je bio malo veći, a nadamo se da ćemo tijekom dana prodati i druge stvari. Aquatici želimo sretan rođendan i da dođe još riba, poručili su.

Elena Špoljarić koja ima šest i pol godina prodavala je također razne stvari kao što su slikovnice i knjige, koferić, autiće, te stare igračke koje je „kao dijete jako voljela“, a sve od jednog do čak 20 eura…

Aquatici je za sedmi rođendan poželjela da „ostane ovakva zauvijek jer je dobra ovakva kakva je“.