Prvi Karlovački

U OŠ Vojnić postavljaju se nove elektroinstalacije

Autor: Ksenija Begović

28.07.2022

Vijesti

Osnovna škola u Vojniću nakon energetske obnove; nove stolarije, ovojnice i novog krovišta do početka slijedeće školske godine imat će na prvom katu nove elektroinstalacije. Školu je danas obišla zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar te rekla da je nakon škole Ivane Brlić Mažuranić u Ogulinu na redu za izmjene instalacija i škola u Vojniću.

Karlovačka županija je iz decentraliziranih sredstava krenula u potpunu sanaciju elektroinstalacija u vrijednosti 1,2 milijuna kuna. Za ovu godinu smo potpisali prvi dio ugovora vrijednosti 730 tisuća kuna za sanaciju prvog kata, a iduće godine ćemo sanirati prizemlje, rekla je Hajsan Dolinar.

Izradu projekta za izmjenu elektroinstalacija financirala je Općina Vojnić, a načelnik Nebojša Andrića kazao je da su uvijek spremni u okviru proračunskim mogućnosti sudjelovati u projektima koji pridonose napretku općine.

Ovakvi projekti koji imaju u cilju i poboljšanje uvjeta i energetsku uštedu svakako su dobrodošli, jer novac koji ćemo uštedjeti za energiju moći ćemo preusmjeriti u narednom razdoblju u suvremene tehnologije potrebne da bi naši učenici išli u korak s drugim školama u razvijenim sredinama, istaknuo je načelnik.

Školu je ove školske godine pohađalo 195 učenika, a u narednoj će ih biti nešto manje 183, kazala je ravnateljica škole Mirjana Stojković. Ona je zahvalila na suradnji Županiji i Općini.

Kako je rekao izvođač, radovi bi mogli biti završeni prije roka, odnosno plan je da to bude najkasnije do 25. kolovoza. Nakon električara, školu treba pokrečiti, a kako je rekla ravnateljica, radi uštede školu će sam okrečiti domar.