Grad Karlovac

U nevremenu stradali i poznati jablanovi kraj Korane

VIŠE IZ RUBRIKE

Zbrajaju se štete

Urušena su četiri jablana, tri od njih su bila predviđena za uklanjanje, dok je četvrti bio u potpunosti zdrav

U silovitom nevremenu koje je u srijedu zahvatilo Karlovac pa, uz razbijene krovove, prozore i automobile, iza sebe ostavilo izvaljena i slomljena stabla, stradali su i poznati jablanovi kraj Korane, priopćili su iz Ureda gradonačelnika.

Urušena su četiri jablana. Tri od njih su bila predviđena za uklanjanje, dok je četvrti bio u potpunosti zdrav: nije bilo predviđeno ni njegovo orezivanje, niti uklanjanje.

Elaboratom Procjene zdravstvenog stanja i statike jablana na Gradskom kupalištu, što ga je naručio Grad i dostavio Hrvatskim vodama, naime, predviđeno je rušenje 9 stabala jablana.

Tri su, dakle, uklonjena i prije no što je planirano, dok je preostalih šest označeno, a informacije dostavljene Hrvatskim vodama, koje, uz stručnu podršku Zelenila, koordiniraju uklanjanje.

Zelenilo je, inače, nakon prekjučerašnjeg nevremena, evidentiralo 22 izvaljena stabla te još 47 lomova velikih grana stabala na javnim zelenim površinama.

Lokacije su brojne: od Promenade, Vrbanićevog perivoja i Vunskog polja, do Senjske, Starog grada Dubovca i Banije, te Pravoslavnog groblja i groblja u Zadobarju.