Apiturizam kao spoj poljoprivrede i turizma

U Netretiću uskoro inhalacije i terapije pčelinjim proizvodima

VIŠE IZ RUBRIKE

Apiturizam ima budućnost

Turističke brojke u Karlovačkoj županiji odlične.

Raste interes privatnih investitora za ulaganje u turizam i turističke kapacitete na području Netretića. Županica Martina Furdek Hajdin je posjetila Marinu Bačić u Novigradu, koja će uskoro nuditi inhalacije i terapije pčelinjim proizvodima, a planira i izgradnju smještajnih kapaciteta.

„Sve smo uredili sami, smatram da u apiturizmu imamo budućnost. Meni osobno ove inhalacije pomažu kod migrene i astme, to nije liječenje, ali je pomoć“, rekla je Marina Bačić.

„Apiturizam je spoj poljoprivrede s dodanom vrijednošću i turizma, koji ima i elemente zdravstvenog turizma. To je definitivno jedan autentičan turistički sadržaj koji može oplemeniti našu ukupnu turističku ponudu. Mi smo tranzitno područje, a rijeku turista možemo zadržati upravo s ovakvim sadržajima“, istaknuo je direktor Regionalne turističke zajednice Karlovačke županije Željko Fanjak.

Turističke brojke u Karlovačkoj županiji i dalje su odlične. U predsezoni ostvareno je deset tisuća noćenja više nego prošle godine u istom razdoblju.