Prvi Karlovački

Počinje ljetno računanje vremena

26.03.2020

Mozaik

Večeras ćemo spavati sat vremena kraće, kazaljke na satu pomiču se s 2 na 3 sata i tako počinje ljetno računanje vremena

Ljetno računanje vremena u 2020. godine počinje u nedjelju, 29. ožujka u 2 sata ujutro kada će se kazaljke pomaknuti za jedan sat unaprijed, a vrijeme u 2 sata računat će se kao 3.

Iako Zakonom o sigurnosti prometa na cestama 31. ožujka završava obavezno korištenje dnevnih ili kratkih svjetala danju, policija savjetuje vozače da unatoč prestanku obaveze u slučaju smanjene vidljivosti imaju upaljena svjetla kako bi bili što uočljiviji drugim sudionicima u prometu.

Policija naglašava i da su mopedisti i motociklisti dužni tijekom cijele godine danju imati upaljena kratka svjetla na vozilu. U slučaju nepoštivanja navedenih zakonskih odredbi, vozač će se kazniti novčanom kaznom od 300 kuna.

Uz to, biciklisti moraju imati upaljeno jedno svjetlo bijele boje na prednjoj strani i jedno crveno svjetlo na stražnjoj strani bicikla. Biciklisti koji neće poštivati tu odredbu kaznit će se sa 500 kuna.

Ljetno računanje vremena završit će 25 . listopada 2020.