U Mjesecu hrvatske knjige stižu pokloni malim korisnicima bibliobusa

VIŠE IZ RUBRIKE

  Pod motom „Razlistaj se“ danas počinje Mjesec hrvatske knjige. U Gradskoj knjižnici Ivan Goran Kovačić tim povodom danas su bili i predstavnici Karlovačke županije, pročelnica za školstvo Marija Šćulac sa suradnicama.

  Uručile su ravnateljici Knjižnice Jasmini Milovčić poklone koji će putem bibliobusne službe doći do najmlađih korisnika u svim dijelovima županije.

  -Pokretnu knjižnicu financira Karlovačka županija, dakle materijalne troškove za pokrivanje cijelog terena Karlovačke županije, a to su dva vozila, bibliobus i bibliokombi s posadom od tri člana. Jedna od smo rijetkih županija koja pokriva knjižničnom uslugom sva mjesta. Imamo 1.967 članova odnosno korisnika bibliobusne službe i ta dva vozila obilaze 72 stajališta. Zadovoljni  smo sa suradnjom kako škola tako i lokalnih zajednica, a sad su uključeni i vrtići tako da potičemo čitanje na svim razinama, istaknula je Milovčić.

  Pročelnica Marija Šćulac rekla je da su Knjižnica i Županija dugi niz godina dobri partneri, posebno kroz pokretnu službu.

  -Važno je promovirati važnost knjige i čitanja. Generacije koje su informatički nastrojene okreću se drugim sadržajima, a prije svega mladi zaboravljaju važnost knjige i čitanja. Tu je prije svega Gradska knjižnica, a onda i mi da u suradnji s njima promoviramo čitanje. Uz početak Mjeseca hrvatske knjige osmisli smo akciju gdje bi darivali suvenirima Karlovačke županije Knjižnicu kako bi putem bibliobusa došli do djece koja su članovi, uručili im poklončić i potaknuli ih da vole knjigu i čitanje, rekla je Šćulac.

  Bibliobusna je služba za svoje članove organizirala likovni natječaj, na koji je pristiglo četrdesetak dječjih likovnih radova koji će biti nagrađeni poklonima koji su danas stigli iz županije.

  Foto: Dinko Neskusil