Nikola Tesla Experience Center Karlovac

U maloj suvenirnici Centra kolekcija suvenira lokalnih kreativaca

VIŠE IZ RUBRIKE

Novina

Kolekcija obuhvaća, između ostalog, šalice, magnete, nakit i majice s likom Nikole Tesle

Nikola Tesla Experience Center Karlovac s ponosom objavljuje da je u svojoj maloj suvenirnici uvrstio kolekciju suvenira lokalnih kreativaca. Ova inicijativa ima za cilj promovirati lokalne umjetnike i njihov autentičan dizajn te pružiti posjetiteljima jedinstvenu priliku da kući ponesu suvenire koji odražavaju bogatstvo umjetničkog stvaralaštva regije.

U suradnji s deset talentiranih kreativaca iz Karlovca, Karlovačke županije i Ličko-senjske županije, Nikola Tesla Experience Center je odabrao raznovrsnu kolekciju suvenira koja obuhvaća, između ostalog, šalice, magnete, nakit i majice s likom Nikole Tesle. Svaki suvenir nosi pečat originalnosti i prikazuje prepoznatljive motive i simbole povezane s Teslom i njegovim nasljeđem. Ovaj korak uklapa se u viziju Centra da podržava lokalne umjetnike te potiče autentičnost i kreativnost. Svaki suvenir izrađen je s pažnjom i strašću, predstavljajući jedinstvenu kombinaciju umjetnosti i inovacije.

Iznimno su ponosni na suradnju s Karlovčaninom Igorom Juriljem koji je za potrebe Centra napravio ilustracije koje se nalaze na majicama, šalicama i ostalim predmetima jer je i sam bio učenik karlovačke Gimnazije kao i Nikola Tesla. Također, u suradnji s Karlovčankom Martinom Paracki nastao je unikatni Experience planer koji nije datiran te sadržava zanimljivosti iz života Nikole Tesle.

-Nikola Tesla Experience centar je ponosan na suradnju s lokalnim kreativcima te smo uvjereni da će posjetitelji uživati u jedinstvenim suvenirima koje mogu ponijeti kući. Ova inicijativa ne samo da podržava lokalnu umjetnost, već također omogućava posjetiteljima da zadrže trajnu uspomenu na njihovo iskustvo u Centru, izjavila je Martina Marušić Britvec, direktorica Poduzetničke zone Korana d.o.o. koja upravlja Centrom.

Suveniri lokalnih kreativaca mogu se pronaći u maloj suvenirnici unutar Nikola Tesla Experience centra na Rakovcu 6. Posjetitelji imaju priliku izabrati suvenir koji najbolje odražava njihovu strast prema Tesli i njegovom nasljeđu.

Proizvođači suvenira koji se predstavljaju u NTEC-u:

Candles&more

BooktoGo

Lidija Maček Stanić

Obrt za izradu suvenira i ukrasa „Biblo“

Domus trade

Ranko Ajdinović

Udruga Mini Lika

Ženska grupa Saborsko

Luzi