Eko akcija Lipje

U Lipju održana ekološka akcija čišćenja divljih odlagališta otpada

VIŠE IZ RUBRIKE

  "Ne smeću u prirodi"

  Na poziv mještana Lipja, članovi Udruge Ranger-Čuvari prirode Karlovac odazvali su se ekološkoj akciji čišćenja divljih odlagališta otpada.

  Osim  karlovačkih rendžera i samih mještana, akciji su se pridružili i djelatnici Uprave  šuma podružnice  Karlovac, članovi Planinarskog društva „Dubovac“ te rendžeri volonteri iz Zagreba.

  Ukupno je na ekološkoj akciji bilo 40 volontera a skupljeno je preko 12 m3 mješovitog otpada.

  -U ovih osam godina koliko čistimo, ovo je prvi puta da su sami mještani inicirali eko akciju i pozvali nas da se priključimo,  jer do sada smo uglavnom sami odlazili na čišćenje divljih deponija i nismo bili baš poželjni.

  Ova EKO akcija je i dokaz da većina nas  isto želi a to je da otpadu nije mjesto u prirodi. Mještani Lipja rekli su : "Ne smeću u prirodi",  a mi ćemo im pomoći da to prekrasno mjesto i dalje ostane čisto bez divljih odlagališta otpada.

  Bilo bi lijepo kad bi i ostala mjesta prihvatila ovaj model, jer jedino zajedno možemo utjecati na to da nemamo divljih odlagališta otpada u prirodi.

  Nakon Lipja, volonteri rendžeri nastavljaju dalje sa eko akcijama: Kvartovske akcije; Drežnik, Gaza, Vojnić, Draganići, Tićarnica, naravno Kanal Kupa Kupa..

  Ovom prilikom pozivamo sve kojima se sviđa ovo što radimo, da nam se pridruže ! Hvala puno!, poručuju rendžeri.