Povijesna postrojba „Karlovački počasni vod ZNG 91“

U knjižnici predstavljanje knjige o Banovini Hrvatskoj, u GČ Banija projekcija dokumentarca o Slunju

VIŠE IZ RUBRIKE

Knjiga i film

KPV pripremili i izložbu ratnih fotografija i tehnike

Udruga Povijesna postrojba „Karlovački počasni vod ZNG 91“ pripremila je dva događanja. U suradnji s Gradom Karlovcem i Hrvatskim društvom kolekcionara militarija organiziraju predstavljanje nove knjige dr. Nevena Materljana „Banovina Hrvatska – Prva hrvatska pobjeda nad velikosrpskim terorizmom“. Knjiga će biti predstavljena u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ u četvrtak 16. studenog s početkom u 18 sati.
„Karlovački počasni vod“ u programu je još pripremio i projekciju dokumentarnog filma „Bitka za Logorište, bit će postavljena i izložba ratnih fotografija iz vlastite arhive te radio opreme, a poeziju o Domovinskom ratu govorit će Lorena Pavičić.
U tjednu kad se obilježava 32. obljetnica pada i okupacije Slunja u Domovinskom ratu PP „Karlovački počasni vod u suradnji s Gradskom četvrti Banija organizira i projekciju dokumentarnog filma „Slunjska bojišnica i MMP Karlovačka bojišnica“ 1991/1992. Projekcija će biti održana u prostorijama GČ Banija u Ulici A. Atarčevića 20, u petak 17. studenog s početkom u 19 sati. Prigodna će predavanja održati Irena Božičević i Dubravko Halovanić.
Iz PP „Karlovački počasni vod ZNG 91“ pozivaju građane na oba događaja.