Jedan je pacijent prema uputama epidemiološke službe smješten u izolaciju

U KBC Rijeka primljene dvije osobe zbog sumnje na zarazu koronavirusom

VIŠE IZ RUBRIKE

    U KBC Rijeka primljene su dvije osobe zbog sumnje na zarazu koronavirusom. S obzirom na respiratorne smetnje i sumnjive simptome, jedan je pacijent prema uputama epidemiološke službe smješten u izolaciju. Uzorci su poslani na analizu u Kliniku za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević' u Zagrebu, a rezultati će biti poznati poslijepodne.

    Hospitalizitani bolesnik ima temperaturu i kašlje, ali je stabilno i dobro se osjeća. Kako se doznaje, svi lokalni epidemiolozi su u pripravnosti, prema ranije određenim smjernicama za postupanje.

    Podsjetimo, prvi od petero hrvatskih članova posade kruzera Diamond Princess, koji se iz karantene u japanskoj luci Yokohami vratio u Hrvatsku, nema simptome zaraze koronavirusom. Ipak preventivno je smješten u karantenu u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević". Na kruzeru je ostalo još četvero Hrvata, članova posade, koji bi trebali stići u domovinu za nekoliko dana.

    - On je potpuno dobro, zdrav je, pod kontrolom, da se vidi hoće li se razviti simptomi u sljedećih 14 dana. Ako neće, ići će kući. On je pod videonadzorom i nekoliko puta dnevno mu se mjere vitalni parametri, kaže doc. dr. sc. Marko Kutleša, pročelnik Zavoda za intenzivnu medicinu i neuroinfektologiju.

    Izvor:HRT