Drastičan pad prodaje gaziranih pića

U Karlovcu za sada nema slučajeva trovanja bezalkoholnim pićima

VIŠE IZ RUBRIKE

Pripazite što konzumirate

Gosti su u mojim lokalima apsolutno sigurni, ističe Željko Godač.

U Karlovcu za sada nema slučajeva trovanja bezalkoholnim pićima. Mlada djevojka sa slunjskog područja koja je jučer zaprimljena u OB Karlovac, nije imala znakove trovanja. Potvrdila je to za naš radio ravnateljica Opće bolnice Karlovac, Ivana Kovačić.

-Mi za sada nismo imali ni jedan takav slučaj.  Što se tiče jučerašnje potencijalne situacije s mladom djevojkom, ona je popila vodu Romerquelle u ponedjeljak, a jučer tijekom poslijepodneva osjetila je peckanje u grlu. Radi se o odmaku od tri dana i bez ikakvih jasnih znakova oštećenja gornjeg dijela dišnog sustava i jednjaka, ističe Kovačić dodajući da ukoliko bi se radilo o stvarnom trovanju, simptomi bi se osjetili odmah.

Izjavila je i kako su se u bolnici pripremili i između sebe dogovorili da sada svaki dan bude netko od gastroenterologa prisutan i iza 15 sati ukoliko će trebati reagirati.

-Svakako bi apelirali da ljudi, kao što je i sami resorni ministar Beroš rekao, malo pripaze što konzumiraju dok se cijela ta situacija ne „pročisti“, a  ako se nešto dogodi, mi smo ovdje, spremni smo čovjeka zbrinuti i reagirati, poručila je ravnateljica Kovačić.

A Željko Godač, vlasnik četiri ugostiteljska objekta u našem gradu otkrio nam je ima li u asortimanu uopće sporne napitke i mogu li gosti u njegovim lokalima biti sigurni.

-U svojim lokalima već dvije godine imam Coca Colu i Coca Colu Zero iz Poljske i iz Mađarske, tako da ću cijelo ovo povlačenje lakše preživjeti nego ostali ugostitelji. Također imam kompletan asortiman Pepsija, 7 UP, Inka, Tonic i asortiman gaziranih voda Jamnice, tako da s te strane nisam pogođen po nijednoj osnovi. Gosti su mi apsolutno sigurni, a jedino što sam preventivno uklonio to je Schweppes, napominje.

Ipak, koliko su gosti u ovih dva, tri dana postali oprezni i izbjegavaju konzumaciju gaziranih pića govori i primjer da je od prosječno 95 gaziranih pića koliko se inače dnevno prodaje u jednom od njegovih kafića, na jučerašnji dan prodalo se tek pet takvih pića, što je drastičan pad.

Vjeruje da će uvoz brzo reagirati i koliko čuje da dobavljači već imaju alternativne pravce iz mađarske Coca Cole, tako da će, kako napominje, "Coca Cole sigurno biti, samo možda u nekom razdoblju iz nekih drugih zemalja.