Prvi Karlovački

U Karlovcu upravljao vozilom pod utjecajem alkohola

Autor: Branko Obradović

04.06.2021

Crna kronika

Računalna prijevara

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je pet kaznenih djela i dvije prometne nesreće od kojih je jedna s lako ozlijeđenom osobom i jedna s materijalnom štetom. Policijska službenica za odnose s javnošću Katarina Nadia Požega izdvojila je sljedeće.

Jučer je u Policijskoj postaji Duga Resa zaprimljena prijava 31-godišnjakinje o računalnoj prijevari. Putem jednog Internet oglasnika 3. lipnja objavila je prodaju dječje opreme nakon čega ju je kontaktirala nepoznata osoba i proslijedila joj poveznicu na Internet i zatražila da u nju unese svoje podatke s bankovne kartice radi novčane uplate što je 31-godišnjakinja i učinila. Ubrzo nakon toga utvrdila je da je s njenog računa skinut novčani iznos veći od 6000 kuna. Policija provodi kriminalističko istraživanje ovog događaja.

Policijski službenici su noćas u Karlovcu utvrdili da osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,62 g/kg upravlja 32-godišnjak. Vozač je isključen iz prometa i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama