U Karlovcu u veljači neznatno porasle cijene kvadrata stanova i kuća

VIŠE IZ RUBRIKE

  Prema najnovijem istraživanju portala Njuškalo.hr provedenom na uzorku od 155 tisuća nekretnina, u posljednjih godinu dana cijene su im porasle za gotovo 7 posto. Prosječne tražene cijene kvadrata stanova zabilježile su rast od preko 9 posto, dok su kuće skuplje za oko 6 posto. Usporede li se podaci s onima iz pretprošle godine, onda je rast još veći i iznosi 14 posto.

  Prosječne cijene kvadrata stanova i kuća  u Karlovcu u odnosu na prethodni mjesec neznatno su porasle. U veljači je tako za stan prosječno trebalo izdvojiti 938 eura, a za  kuću 590 eura.

  Najpovoljnije cijene su na istoku Hrvatske, primjerice za kvadrat stana  u Vinkovcima treba izdvojiti 727 eura, a u Vukovaru 587 eura.

  Na ljestvici najskupljih stanova i kuća i dalje su Dubrovnik i Split, a pridružila im se na trećem mjestu Makarska. U Dubrovniku je tako  za kvadrat stana potrebno  izdvojiti 3.799 eura, a za kuću 4.753 eura.

  Što se pak tiče grada Zagreba i dalje je prisutan nezaustavljivi rast traženih cijena. Analiziraju  se kvartovi, onda je vidljivo da su i stanovi i kuće najskuplji na Tuškancu s prosječnom traženom cijenom od 3.100 eura.

  Najniže cijene i kuće i stanovi imaju u Sigetu gdje su nešto  veće od 1.600 eura.