Prvi Karlovački

U Karlovcu teško ozlijeđen biciklist

Autor: Branko Obradović

23.11.2021

Crna kronika

Upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 2,59 g/kg

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirana su dva  kaznena djela i osam prometnih nesreća od kojih je jedna s teško ozlijeđenom osobom, jedna s lako ozlijeđenom osobom i šest s materijalnom štetom. Policijska službenica za odnose s javnošću Katarina Nadia Požega izdvojila je sljedeće.

Jučer je u Policijskoj postaji Karlovac zaprimljena prijava 41-godišnjakinje da joj je nepoznati počinitelj u razdoblju od 1. do 18. studenog na području Tušilovića, posjekao i otuđio stabla u vrijednosti većoj od 6000 kuna.

Jučer oko 11.45 u Karlovcu, u Ulici Ivana Gundulića dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđen biciklist. Biciklom je upravljao 69-godišnjak i dolaskom do prijelaza biciklističke staze nastavio se kretati, a da nije propustio sva vozila i u tom trenutku je udario u osobni automobil karlovačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 78-godišnjak. Vozaču bicikla bit će uručen obavezni prekršajni nalog, a nadležnom državnom odvjetništvu bit će proslijeđeno izvješće o događaju.

Policijski službenici su jučer u Karlovcu prilikom nadzora prometa utvrdili da osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,59 g/kg upravlja 42-godišnjak. Također su utvrdili da je za vrijeme vožnje, a prilikom mimoilaženja s drugim vozilima koristio duga svjetla i upravljao vozilom s isteklom prometnom dozvolom. Vozač je isključen iz prometa i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.