PU karlovačka

U Karlovcu smrtno stradao 24-godišnji motociklist

VIŠE IZ RUBRIKE

Tragedija

Nesreća se dogodila jučer oko 23.30 sati.

U Riječkoj ulici u Karlovcu jučer oko 23.30 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao motociklist. Neregistriranim motociklom prije stjecanja prava na upravljanje, upravljao je 24-godišnjak i kretao se u smjeru Duge Rese. Dolaskom do mjesta gdje je zbog izvođenja radova desna prometna traka zatvorena za odvijanje prometa, nije prilagodio brzinu kretanja osobinama ceste već se nastavio kretati prostorom gradilišta na desnoj prometnoj traci te nailazi na nakupinu kamenog agregata. Uslijed navedenoga je u nekontroliranom kretanju vozač s motociklom odbačen u radni stroj, a potom je motocikl odbačen na željezničku prugu. Nakon toga, vlak koji je prometovao u smjeru Karlovca nailazi na motocikl i odbacuje ga na zemljani obrov.

Od trenutka prometne nesreće do 3.05 sati bio je zatvoren željeznički promet, dok je promet Riječkom ulicom bio zatvoren do 4 sata. Nadležnom državnom odvjetništvu biti će proslijeđeno izvješće.

Vozač isključen iz prometa

Policijski službenici su noćas na području Duge Rese prilikom nadzora prometa utvrdili da osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,85 g/kg upravlja 40-godišnjak. Vozač je isključen iz prometa i do prestanka djelovanja opojnog sredstva smješten u posebne prostorije policije te će protiv njega biti podnijet optužni prijedlog.