PU karlovačka

U Karlovcu smrtno stradao 22-godišnji motociklist, u Blagaju poginuo 67-godišnji motociklist

VIŠE IZ RUBRIKE

Teške nesreće

Prometna nesreća dogodila se i u Lišnici gdje je suvozačica na motociklu teško ozlijeđena, a na području općine Lasinje teško je ozlijeđen vozač četverocikla.

Na obilaznici naselja Turanj, jučer u 14.15 sati dogodila se prometna nesreća. Motociklom njemačkih nacionalnih oznaka upravljao je 22-godišnji državljanin Njemačke koji je započeo pretjecati vozilo ispred sebe, iako prometna traka kojom je pretjecao nije bila slobodna. Uslijed navedenog udario je u osobni automobil austrijskih nacionalnih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 58-godišnji državljanin Austrije čije je vozilo uslijed udara udarilo u zaštitnu ogradu, dok je motocikl zajedno s vozačem odbačen na kolnik.

Vozač motocikla je odvezen u zdravstvenu ustanovu gdje je zbog zadobivenih ozljeda noćas preminuo. U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđeni 58-godišnji vozač i 63-godišnja putnica iz njegovog vozila, također austrijska državljanka. Promet je bio u prekidu do 17,20 sati. Nadležnom državnom odvjetništvu odvjetništvu biti će proslijeđeno izvješće.

U prometnoj nesreći u Blagaju smrtno stradao vozač motocikla

Jučer u 19.50 sati na kolniku DC-1 u naselju Blagaj, Slunj, dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao vozač motocikla.

Motociklom zadarskih registarskih oznaka upravljao je 67-godišnjak te je pretjecao, ne djelu gdje je isto zabranjeno oznakom na kolniku, dva teretna vozila kojima su bila pridodana priključna vozila, a koja su se kretala u  istom smjeru. Uslijed navedenog, motociklom je udario u vanjsko ogledalo osobnog automobila karlovačkih registarskih oznaka kojim je vozač upravljao iz suprotnog smjera. Nakon toga je motociklom udario u teretno vozilo te potom i u drugo osobno vozilo karlovačkih registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 51-godišnjak, a čije vozilo se nakon toga počelo nekontrolirano kretati i udarilo u teretno vozilo.

U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđeni 51-godišnji vozač i 51-godišnja putnica iz njegovog vozila. Promet je bio u prekidu noćas do 00.12 sati. Nadležnom državnom odvjetništvu bit će proslijeđeno izvješće.

U prometnoj nesreći jedna teško i jedna lako ozlijeđena osoba

Jučer u 15.50 sati u mjestu Lišnica, Duga Resa, dogodila se prometna nesreća. Osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka upravljao je 41-godišnjak koji je u zavoju prešao vozilom na suprotnu stranu kolnika te udario u motocikl zagrebačkih registarskih oznaka koji je tom stranom kolnika upravljao 46-godišnjak, dok se kao putnica na motociklu nalazila 42-godišnjakinja. Od jačine udarca motocikl je odbačen te su vozač i putnica pali na kolnik. U prometnoj nesreći putnica na motociklu je teško ozlijeđena dok je vozač motocikla lakše ozlijeđen.

Nakon ovog događaja 41-godišnji vozač udaljio se s mjesta događaja, a da nije pružio pomoć ozlijeđenim osobama te je ubrzo pronađen. Izvršenim preliminarnim testiranjem na droge kod 41-godišnjeg vozača utvrđena je prisutnost droge u organizmu te će protiv njega biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Na području općine Lasinje teško ozlijeđen vozač četverocikla

Jučer u 17.20 sati u naselju Prkos Lasinjski, općina Lasinja, dogodila se prometna nesreća. Četverociklom karlovačkih registarskih oznaka upravljao je 75-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,20 promila, a  koji je zbog neprilagođene brzine u zavoju izgubio nadzor nad vozilom i prevrnuo se na kolnik te je pritom teško ozlijeđen. Vozač će biti sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama dok će nadležnom državnom odvjetništvu biti proslijeđeno izvješće.