Hrvatska zajednica županija

U Karlovcu otvorena putujuća izložba „Volim svoju županiju"

VIŠE IZ RUBRIKE

U Kinu Edison do 20. listopada

Prvo mjesto osvojio je Mirko Hanžeković iz Koprivničko-križevačke županije, drugo je pripalo je Katici Mustapić iz Zadarske županije, a treće našem poznatom fotografu Dinku Neskusilu za fotografiju „Magleno jutro na Korani“

Putujuća izložba „Volim svoju županiju“ jučer je doputovala i u našu županiju, točnije Karlovac, gdje je svečano otvorena u prostoru kina Edison.  Postav od 22 nagrađene fotografije, moći će se razgledati do 20. listopada, među ostalim je rekao ravnatelj Edisona, Ivan Gojmerac i pozvao sve ljubitelje filmske umjetnosti, da razgledaju i uživaju u sličnoj ali opet različitoj umjetnosti, u ovom slučaju fotografijama.

Naime, Hrvatska zajednica županija osmu godinu zaredom organizira natječaj za izbor najboljih fotografija iz svih hrvatskih županija. Svi ljubitelji fotografije, bilo da se radi o profesionalnim ili amaterskim fotografima, bili su pozvani da se uključe u priču čiji je cilj bio pokazati detalj, motiv i posebnost svakog kraja Hrvatske.

Ove godine na natječaj je pristiglo oko tisuću fotografija, a stručni žiri u sastavu, profesionalna fotografkinja Mare Milin, Kristijan Toplak iz Virovitičko-podravske i Tomislav Pajtlar iz Varaždinske županije odbrali su tri najbolje.

Prvo mjesto po mišljenju stručnog žirija osvojio je Mirko Hanžeković iz Koprivničko-križevačke županije sa fotografijom „Na kraju dana“, drugo mjesto pripalo je Katici Mustapić iz Zadarske županije, sa fotografijom „Bura“, a treće našem poznatom fotografu Dinku Neskusilu za fotografiju „Magleno jutro na Korani“.

U kategoriji fotografije snimljene dronom, četvrta nagrada odlazi u Zadarsku županiju, autoru Marinu Magašu.

Karlovac je drugi grad u kojem izložba gostuje, rekla je prilikom otvorenja županica Martina Furedk Hajdin. Pritom je posebno zahvalila svima koji svojim radom i na ovakav način promoviraju ljepote naše zemlje.