Prvi Karlovački

U Karlovcu jučer testirano 27 osoba, svi nalazi negativni

Autor: Branko Obradović

13.07.2020

Koronavirus

Stiglo današnje priopćenje Stožera civilne zaštite Karlovačke županije

U gradu Karlovcu jučer je testirano 27 osoba. Pristigla je polovica nalaza i svi pristigli su negativni. U Općoj bolnici Karlovac liječe se 2 osobe. Danas je testirano oko 60 osoba.

U Ogulinu je jučer testirano 14 osoba i svi nalazi su pristigli negativni. Danas je testirano 25 osoba.

U Karlovačkoj županiji imamo ukupno 35 oboljelih osoba od koronavirusa i to 18 u Ogulinu, 12 u Karlovcu, 3 u Slunju i 2 u Dugoj Resi.

Što se tiče situacije u Ogulinu,  bitno je napomenuti da je tijekom vikenda izvršena protuepidemijska dezinfekcija  prostora  u kojima su boravile zaražene osobe te su svi prostori spremni za normalno funkcioniranje. Također, sukladno upitu, možemo potvrditi da se 5 osoba iz ogulinske gradske uprave vode kao oboljele od COVID-19, a 22 osobe se nalaze pod mjerama samoizolacije.  Ogulinska gradska uprava od danas radi normalno , uz poštivanje svih propisanih mjera primaju se samo hitni slučajevi, a sve ostalo se rješava telefonskim ili pisanim putem.

U karlovačkoj općoj bolnici se 25 djelatnika nalazi pod mjerama samoizolacije zbog kontakta s pacijentima koji su zataškali kontakt sa pozitivnom osobom. Zbog te činjenice, ali prvenstveno zbog sigurnosti svih građana, Stožer CZ Karlovačke županije apelira na odgovornost i poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera. Čuvajući sebe, čuvamo i zdravlje drugih ljudi. Posebno je važno očuvati bolnice i spriječiti prodor virusa u zdravstvene ustanove.