Prvi Karlovački

U Karlovačkoj županiji troje novozaraženih osoba koronavirusom

Autor: Branko Obradović

01.08.2020

Koronavirus

U samoizolaciji se na području županije trenutno nalazi 36 ljudi

Jučer je obavljeno testiranje 97 osoba, 90 u Općoj bolnici Karlovac, sedam u bolnici u Ogulinu, a tri su testa pozitivna. Radi se o dvije starije osobe, muškarcu i ženi s područja Vojnića, bliskih kontakata od prije oboljele osobe, te o mlađoj muškoj osobi iz Karlovca, zdravstvenom djelatniku, medicinski tehničar. Zbog kontakata s oboljelom osobom u samoizolaciji je 11 zdravstvenih djelatnika, 3 doktora medicine, 8 medicinskih tehničara te jedan nezdravstveni djelatnik u sustavu zdravstva.

Tako je do sada u Karlovačkoj županiji oboljelo ukupno 98 osoba. Jedna osoba nalazi se na liječenju u Općoj bolnici Karlovac, 66 ih je na kućnom liječenju, jedna osoba je umrla te je 30 izliječenih osoba.

U samoizolaciji se na području županije trenutno nalazi 36 ljudi.

Inspektori Civilne zaštite tijekom jučerašnjeg dana obavili su nadzor na području grada Karlovac te tako pregledali 12 gospodarskih subjekata. Izvršen je nadzor u 2 trgovine, 2 poštanska ureda, 1 trgovačkom centru, 1 kiosku, gradskoj tržnici te 5 noćnih klubova. Tijekom nadzora nisu uočene nepravilnosti u radu i nepoštivanje propisanih mjera.