Prvi Karlovački

U Karlovačkoj županiji trenutno nema potvrđenih slučajeva oboljelih od koronavirusa

27.02.2020

Županija

U Karlovačkoj županiji određena su tri objekta za potrebe moguće karantene, čija se lokacija, prema naputku državnog Stožera, za sada neće javno objavljivati

U Karlovačkoj županiji trenutno nema potvrđenih slučajeva oboljelih od koronavirusa, rečeno je na današnjoj sjednici Stožera civilne zaštite Karlovačke županije. U priopćenju Stožera stoji.

Predstavnici svih zdravstvenih institucija i ustanova s područja Karlovačke županije predstavili su poduzete mjere prevencije i zaštite. Sukladno zaključku Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske, u Karlovačkoj županiji određena su tri objekta za potrebe moguće karantene, čija se lokacija, prema naputku državnog Stožera, za sada neće javno objavljivati. Ista će odluka Stožera civilne zaštite Karlovačke županije biti dostavljena Ravnateljstvu za civilnu zaštitu. 

Iz Stožera mole građane koji imaju upit i žele dobiti informacije ili savjet vezan uz virus, da ne dolaze osobno kod izabranog liječnika ili u zdravstvene ustanove, već da nazovu svog liječnika ili po potrebi epidemiologa u Zavodu za javno zdravstvo Karlovačke županije.

Također  napominju kako je važno slušati preporuke Zavoda za javno zdravstvo koji svakodnevno objavljuje informacije, a nalaze se na linku: https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/pitanja-i-odgovori-o-novom-koronavirusu-2019-ncov/ te da se informiraju o širenju zaraze iz  isključivo pouzdanih izvora.

Stožer civilne zaštite Karlovačke županije u kontinuiranom je kontaktu, a javnost će o svemu biti pravovremeno obaviještena, navodi se u priopćenju kojeg potpisuje načelnik Stožera Josip Ribar.