Dani poslova u turizmu

U Karlovačkoj županiji sve veće potrebe za zapošljavanjem u turističkom sektoru

VIŠE IZ RUBRIKE

Tko će na sezonu?

Karlovačka županija financirala je prijevoz autobusom maturantima i nezaposlenima za odlazak na Dane poslova u Turizmu.

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, Ministarstvo turizma i Hrvatski zavod za zapošljavanje s partnerima, nakon dvije godine stanke organizirali su Dane poslova u turizmu u Bjelovaru, Osijeku i Zagrebu. Cilj je aktivirati domaće radne snage za nadolazeću turističku sezonu.

Iz Karlovačke županije, u organizaciji HZZ-a danas su u Zagreb krenuli maturanti iz tri županijske škole i nezaposleni. Karlovačka županija financirala je prijevoz za odlazak na Dane poslova, a okupljene je pozdravila županica Martina Furdek-Hajdin i predstojnica karlovačkog Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ivana Mehle.

Karlovačka županija najbolja je kontinentalna županija po broju dolazaka i noćenja u RH, a to je potvrda kvalitetnog rada u turizmu koji ima sve veće potrebe za novim radnim mjestima u našoj županiji, istaknula je županica:

-Izuzetno nam je važno kako će se naši srednjoškolci plasirati na tržište rada. Vjerujem da oni koji će pronaći posao će steći jedna nova iskustva, a voljela bi da to iskustvo primjene u našoj županiji Redovito komuniciramo sa gospodarstvenicima te ih dovodimo i u osnovne škole jer je vrlo važno kako će djeca odabrati koju srednju školu žele. Potrebno im je prezentirati da u županiji ima puno radnih mjesta koja su i dobro plaćena i koja su sigurna. Ponajviše je riječ o prerađivačkoj industriji, koja je veliki bazen za zapošljavanje, ali potreba ima i i turistički sektor koji se snažno razvija, kazala je Županica.

Dani poslova u turizmu prilika su da najuspješniji hrvatski turistički poslodavci na jednom mjestu predstave mogućnosti zapošljavanja koje pruža turistički sektor i povežu se sa nezaposlenima, maturantima i studentima koji u turizmu žele raditi i razvijati karijeru.