Prvi Karlovački

U Karlovačkoj županiji sedam novooboljelih osoba

Autor: Branko Obradović

15.08.2020

Koronavirus

Šest osoba je iz okolice Karlovca

Stožer civilne zaštite Karlovačke županije izvijestio je da je u posljednja 24 sata 7  osoba s pozitivnim nalazom na SARS CoV 2, od 107 pristiglih nalaza. Radi se o 4 mlađe  osobe, 3 ženske i jednoj muškoj osobi, te dvije muške osobe srednje životne dobi i jednoj starijoj muškoj osobi. Dvije osobe su kontakti prethodno oboljele osobe. Šest navedenih osoba su iz okolice Karlovca.

Jedna starija muška osoba koja ima prebivalište na području Primorsko goranske županije i hospitalizirana je u Općoj bolnici Karlovac trenutno živi u Velikoj Kladuši u Bosni i Hercegovini od kuda je i došla u našu bolnicu. O tome je obaviješten HZJZ koji će proslijediti obavijest nadležnim službama u BiH.

Za ostale 4 osobe epidemiološka obrada je u tijeku. Ukupno je do sada na području Karlovačke županije oboljelo 120 osoba od COVID-19. U samoizolaciji se nalaze 122 osobe.

Inspekcija Stožera civilne zaštite Karlovac obavila je jučer na području grada Karlovca nadzore u devet ugostiteljskih objekata i dvije trgovine. Za sve nadzore su sačinjene bilješke i za dva ugostiteljska objekta su izdana usmena upozorenja.

Područje Duga Rese nadzori su bili u četiri ugostiteljska objekta. Za sve nadzore su sačinjene bilješke i nije izdano ni jedno pismeno ili usmeno upozorenje.

Na području grada Karlovca obavljeno je osam nadzora u noćnim klubovima. Za sve nadzore su sačinjene bilješke i nije izdano ni jedno pismeno ili usmeno upozorenje.

Obavljen je i nadzor na okupljanju više od 100 sudionika, sačinjena je bilješka, a nisu uočene nepravilnosti.