Prvi Karlovački

U Karlovačkoj županiji prosvjetari štrajkaju u srijedu i petak

04.11.2019

Županija

Štrajk prosvjetnih radnika nastavlja se i dalje. Danas nastave nema u Osječko – baranjskoj i Ličko – senjskoj županiji, sutra je neće biti  u Primorsko – goranskoj i Zadarskoj županiji, dok će u srijedu štrajk biti u cijeloj Hrvatskoj. Tada će biti održan i veliki prosvjed pred Vladom.  Okupljanje prosvjednika bit će na Trgu Republike u 10 sati, a potom će se povorka uputiti prema Markovom trgu. Prosvjetari iz Karlovačke županije prema danas objavljenom rasporedu štrajkat će i u petak.

Nakon današnjeg sastanka u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava, predsjednik Nezavisnog sindikata srednjih škola Branimir Mihalinec je izjavio  da će od Vlade dobiti ponudu u pisanoj formi u kojem će biti i očitovanje  o sindikalnim prijedlozima.

Resorna ministrica Blaženka Divjak je izjavila da su razgovori jedini način da se riješi ovaj problem. Po njenim riječima pozicije nisu dovoljno blizu, ali je sve na stolu. Dodala je da će štrajk u listopadu biti plaćen iz proračuna, a to je važno i zbog uputa koje će ministarstvo dati u srijedu, vezano za nadoknadu. Zaključno je poručila da je bitno da do kraja tjedna dođe do nekog prijedloga te da se postojeća situacija treba vrlo brzo završiti. (m.m.)