Prvi Karlovački

U Karlovačkoj županiji glasalo 2.856 članova HDZ-a ili 33 posto

16.03.2020

Politika

Nakon što je predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Damir Jelić objavio da se neće kandidirati na izborima, Marija Jelkovac je izjavila da se neće kandidirati na gradskoj razini

U Domu HDZ-a u Karlovcu održana je danas konferencija za novinare na temu rezultata unutarstranačkih izbora. Govorile su predsjednica Gradske organizacije HDZ-a grada Karlovca Marija Jelkovac i koordinatorica Izbornog stožera Andreja Plenkovića za Karlovačku županiju Nada Murganić.

-Izbori su završili u demokratskom ozračju, rezultati su takvi kakvi su se manje, više očekivali. Članstvo je u velikom broju izašlo na izbore s obzirom na situaciju. Zahvala svim članovima koji su pokazali odgovornost i na taj način odlučili tko će voditi HDZ-u u idućem razdoblju. Pokazali smo u Karlovcu da možemo odraditi izbore na najvišoj razini. Cijeli tim Andreja Plenkovića ostvario je odličan rezultat. Sada se treba dobro pripremiti za parlamentarna izbore i ostvariti pobjedu, rekla je Jelkovac.

Koordinatorica Izbornog stožera Andreja Plenkovića za Karlovačku županiju Nada Murganić izrazila je zadovoljstvo odazivom na izbore u Karlovačkoj županiji.

-Kao članica stožera izražavam zadovoljstvo ovim izborima i pobjedom Andreja Plenkovića, pobijedio je cijeli tim “Odvažno za Hrvatsku”. Odaziv u Karlovačkoj županiji bio je 33 posto, a takav je odaziv bio otprilike u cijeloj Hrvatskoj. Obzirom na koronavirus, sva birališta bila su osigurana i provodile su se mjere Nacionalnog stožera, kazala je Murganić.

Nada Murganić predstavila je rezultate unutarstranačkih izbora HDZ-a na razini Karlovačke županije.

-Glasalo je 2.856 članova ili 33 posto, Andrej Plenković dobio je 2.273 glasova, a Miro Kovač 571, devet listića bio je nevažećih. Kod izbora zamjenika predsjednika Tomo Medved dobio je 2.257 glasova, a Ivan Penava 574. Kod izbora potpredsjednika Ivan Anušić dobio je 1.358 glasova, Branko Bačić 1.351, Zdravka Bušić 1.46 i Oleg Butković 1,690 glasova, rekla je Nada Murganić.

U gradu Karlovcu glasalo je 1.026 članova, Andrej Plenković dobio je 813 glasova, a Miro Kovač 209. Nada Murganić kazala je da su u tijeku kandidacijski procesi za izbore na lokalnoj razini, a da odluka predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Damira Jelića da se ne kandidira za funkcije u HDZ-u otvara neka pitanja. Murganić je istaknula da postoji mogućnost da se zbog koronavirusa odgode rokovi izbora na lokalnoj razini. Nada Murganić je kazala da još ne razmišlja o nekoj kandidaturi, jer je po prvi put vodila stožer kandidata na nacionalnoj razini i još uvijek je u tom filmu. Marija Jelkovac rekla je da se neće kandidirati na gradskoj razini ni za jednu funkciju. (b.o.)

Foto: Igor Čepurkovski