Prvi Karlovački

U Karlovačkoj županiji 58 prvašića više nego u prošloj školskoj godine

27.08.2019

Karlovac

U novoj školskoj godini ukupno će na području cijele Karlovačke županije biti 998 prvašića u 71 razrednom odjeljenju, a u prošloj školskoj godini bilo ih je 940 u 67 razrednih odjeljenja

U novoj školskoj godini u osnovnim školama Karlovačke županije bit će ukupno 58 prvašića više nego prošle godine.

-Sa osobitim zadovoljstvom mogu reći da će u novoj školskoj godini biti 58 prvašića više nego u prošloj godini. U novoj školskoj godini ukupno će na području cijele Karlovačke županije biti 998 prvašića u 71 razrednom odjeljenju, a u prošloj školskoj godini bilo ih je 940 u 67 razrednih odjeljenja. Značajno povećanje bilježi Osnovna škola “Ivan Goran Kovačić” u dugoj Resi i to za dvanaest prvašića, Prošle godine imali su ih 38, a sada ih imaju 50, kazala je zamjenica župana Vesna Hajsan – Dolinar.

Mjere demografske obnove koje su provedene na području Karlovačke županije polako daju rezultate.

-U posljednje tri godine bilježimo lagani porast prvašića, a to nas posebno veseli, jer smo puno napora uložili i predškolski odgoj, gdje se djeca pripremaju za osnovnu školu. Ukupno ćemo u novoj školskoj godini imati u osnovnim školama na području Karlovačke županije 8286 učenika u 522 razredna odjeljenja. Polako se približavamo brojci od prije tri godine. Na žalost došlo je i do ukidanja nekih područnih škola na području Karlovačke županije, to su Novigrad i Zvečaj. U Novigradu ima dovoljno djece, ali ih roditelji zbog svog posla radije vode u Karlovac i Dugu Resu. U prostoru Područne škole Novigrad pokrećemo predškolski odgoj, rekla je zamjenica župana.

Od 998 prvašića na području cijele županije, u karlovačkim školama ima ih 465 u 28 razrednih odjeljenja, a to je porast za 47 prvašića. Prošle školske godine bilo ih je 418 u 26 razrednih odjeljenja. Ukupno će u novoj školskoj godini u osnovnim školama grada Karlovca biti 3849 učenika u 212 razrednih odjeljenja. (b.o.)