Grad Karlovac

U karlovačkim školama edukacija učenika „Otpad razvrstavaj, Karlovac čistim održavaj“

VIŠE IZ RUBRIKE

Korisno i zanimljivo!

Projekt Grada podupro i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

U koji spremnik odlagati koju vrstu otpada, kako ponovo iskoristiti, primjerice, staklenke, kamo s ostacima jabuke, a kamo sa starim baterijama – odgovore na ta i mnoga druga pitanja učenici 4. i 5. razreda osnovnih škola u Karlovcu mogli su doznati, a mnogi su pokazali i da ih znaju, na zanimljivim edukacijama u svojim školama.

Krenule su u ožujku u OŠ Dubovac pa Braće Seljan, Dragojle Jarnević, Grabrik, Švarča, Turanj, Skakavac, Mahično, Rečica, Banija... u nekim školama po nekoliko puta i završit će 30. travnja.

- Edukacijom u školama o sprječavanju nastanka otpada, ponovne uporabe otpada, osobne odgovornosti te pravilnog odvajanja otpada uključeni su učenici 4. i 5. razreda 10 osnovnih škola Grada Karlovca, ukupno nešto manje od tisuću djece.

Učenici kroz kratku prezentaciju, a onda i kviz u kojima najboljima dijelimo medalje uče nešto novo o važnosti kružnog gospodarenja otpadom. Također, svaki učenik dobije edukativne karte kojima kroz igru s prijateljima i obitelji produbljuje svoje znanje o važnosti  razvrstavanja otpada, kažu u Upravnom odjelu za gradnju i zaštitu okoliša, koji je projekt i osmislio, poručujući da svatko od nas malim koracima doprinosi smanjivanju otpada.

Projekt „Otpad razvrstavaj, Karlovac čistim održavaj“ vrijedan je 6.335 eura, a Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancira ga s 2.534 eura, odnosno, 40 posto.