Prvi Karlovački

U jesenskom roku još 232 slobodna mjesta u srednjim školama

Autor: Miloš Milovanović

17.08.2020

Županija

Dostava dokumentacije za jesenski rok bit će od 21. do 24. kolovoza, ljestvice poretka bit će objavljene 1. rujna, a objava slobodnih mjesta nakon jesenskog roka bit će 3. rujna

Dvije karlovačke srednje škole Gimnazija i Medicinska škola u potpunosti su popunjene u ljetnom upisnom roku. U svim ostalim školama još je preostalo 232 slobodna upisna mjesta za jesenski rok tako da se do sada  upisalo 1.028 učenika.

Želja nam je da se djeca upišu bar djelomično prema svojim afinitetima, ali isto tako i da vode računa o deficitarnosti zanimanja, odnosno o tome da kada završe srednju školu imaju otvoren put prema tržištu rada, nadamo se u Karlovačkoj županiji. U Tehničkoj školi Karlovac imamo još šest slobodnih mjesta, u MIOŠ-u 23, u Trgovačko ugostiteljskoj ostalo je još 20 slobodnih mjesta, u Šumarskoj i drvodjeljskoj je 15 mjesta, u Prirodoslovnoj školi 19 mjesta te u Ekonomsko turističkoj 10 upisnih mjesta, kaže nam županijska pročelnica za školstvo Marija Medić.

O preostalim slobodnim upisnim mjestima u ogulinskim srednjim školama te onima u Dugoj Resi  i Slunju,  Medić je rekla:

U ogulinskoj Gimnaziji i strukovnoj školi „Bernardina Frankopana“ preostalo je slobodnih 39 upisnih mjesta, a u Obrtničkoj i tehničkoj školi u Ogulinu 15 mjesta. Dugoreška srednja škola ima još 15 mjesta, a slunjska Srednja škola može još upisati 35 učenika koliko je i preostalo mjesta. I u Glazbenoj školi ostalo je 19 slobodnih mjesta kao i u Centru za odgoj i obrazovanje djece i mladeži, ukupno 16 mjesta. Dakle, mjesta ima, bodovni  pragovi i dalje vrijede. Nadamo se da su učenici i njihovi roditelji uspjeli u ovom periodu uspjeli uskladiti svoje želje i  realne mogućnosti te da će se upisati u jesenkom roku i kvalitetne i željene škole.

Jesenski upisni rok počinje 21. kolovoza, kaže pročelnica Medić i poručuje:

Dostava potrebite dokumentacije za upis je u vremenu od 21. do 24. kolovoza, ljestvice poretka bit će objavljene 1. rujna, a objava slobodnih mjesta nakon jesenskog roka bit će 3. rujna. Nadamo se da  ćemo i ovaj jesenski rok završiti bez problema kao što je bilo i u ljetnom roku i da će učenici 7. rujna započeti nastavu, usprkos svim nedaćama, posebice onima vezanim uz pandemiju koronavirusa.