Odličan debitantski nastup člana Veslačkog kluba "Karlovac" na "Daljinskoj regati"

U iznimno jakoj konkurenciji 30 skifista iz cijele Hrvatske Tin Jarnjević osvojio prvo mjesto

VIŠE IZ RUBRIKE

Daljinska regata

Uspješan nastup Veslačkog kluba "Karlovac" na "Daljinskoj regati"

U svom debitantskom nastupu za juniore A Tin Jarnjević iz Veslačkog kluba "Karlovac" danas je odlično odveslao utrku na "Daljinskoj regati" na Jarunu u Zagrebu i osvojio prvo mjesto u utrci na osam kilometara među 30 skifista. Naime, u ovogodišnjoj sezoni Tin je imao zaista sjajnih nastupa u kategoriji juniora B, a kruna je bila nastup u Münchenu i Bukureštu. Ovaj današnji rezultat tim je značajniji, jer je na današnjoj "Daljinskoj regati" Tin nastupio prvi put u starijoj jakosnoj kategoriji juniora A gdje je odmjerio snage s mladićima 2006. i 2007. godište. Ovo je iznimno bitno natjecanje, jer su svi reprezentativni kandidati imali obvezu nastupiti na današnjoj utrci, koja im je i kriterijska za izbornikov poziv na pripreme, čemu se jako veselimo ukoliko će nas poslužiti vremenski uvjeti.

-Uh, bilo je zahtjevno. Ovo mi je prva prava daljinska utrka na 8 km u konkurenciji juniora A i mogu reći da sam zadovoljan odrađenim, ali sigurno sada nakon što sam utrku završio, vidim da imam još mjesta za napredak. Vjetar se mijenjao i uvjeti nisu bili baš idealni, ali rekao sam sam sebi da moram dobro veslati po svim uvjetima, da mi se ne ponovi peh radi neiskustva zbog teških vremenskih uvjeta koje sam imao na Balkanijadi u Rumunjskoj. Sretan sam svakako, jer sam konačno danas dokazao da zajedno s trenerom Tihomirom Jarnjevićem radim odličan posao. Ako nas vrijeme posluži, čekaju nas uskoro i reprezentativne pripreme. Ponosan sam jako, kazao je Tin Jarnjević.

Na današnjoj kontrolnoj daljinskoj regati uz Tina nastupili su prvi put u disciplini dvojac bez kormilara Roman Romčević i Luka Ranitović. U konkurenciji deset rimen dvojaca seniora i juniora završili su na desetom mjestu u utrci na 8 km. Ova dvojica mladića promijenila su disciplinu te su iz dvojca na pariće prešli u dvojac bez, pa se tako u sljedećem razdoblju očekuju i od njih određeni pomaci, jer su zaista novi u ovoj disciplini, kao i u jakosnoj kategoriji juniora A. Juniorka B Zara Cvitešić imala je u subotu prvi put ovakav nastup u skifu i to na 4 km. Zara je uspješno završila utrku i pokazala da definitivno ima potencijala ukoliko će nastaviti ozbiljno trenirati u idućem razdoblju. Svoju utrku završila je na desetom mjestu, u ukupnoj konkurenciji od 12 djevojaka.