Projekt vrijedan oko 940 tisuća kuna u potpunosti je financiran iz Europskog socijalnog fonda

U Ivori završen projekt „Znanjem do posla“ -76 polaznika osposobljeno za nova zanimanja

VIŠE IZ RUBRIKE

    U školi informatike Ivora završen je projekt „Znanjem do posla“, a o rezultatima projekta izvijestili su danas na konferenciji za novinare.
    Ravnateljica Ivore Milijana Ivanić istaknula da je projekt trajao godinu dana i financiran je iz Europskog socijalnog fonda i to u ukupnoj vrijednosti od 939.314,47 kuna. Ivori kao nositelju projekta partner u provedbi bila je Razvojna agencija Karlovačke županije „Karla“.
    Voditeljica projekta Snježana Spasovski Galić naglasila je zadovoljstvo da ovih dana završava projekt čija je provedba krenula 25. siječnja prošle godine.
    - Osposobljavali smo pet programa. To su bili pomoćni kuhar, zavarivači MIG/MAG postupkom, kojih smo osposobili dvije grupe, kao i dvije grupe računalnih operatera te web dizajnere i njegovateljice starijih i nemoćnih osoba. Ukupno je programom osposobljavanja bilo obuhvaćeno 96 osoba. Veliko je zadovoljstvo da je njih više od 80 posto uspješno završilo, odnosno 76 polaznika je završilo program osposobljavanja, rekla Spasovski Galić.
    Polaznici su dobili znanja i praktična iskustva da postanu konkurentni na tržištu rada, što je bio cilj projekta. Osim samog osposobljavanja za spomenute programe, za polaznike je uvodno organizirana motivacijska radionica. Kako bi nova stečena znanja i sposobnosti što bolje predstavili poslodavcima, na kraju osposobljavanja organizirana je radionica o pisanju životopisa i kako se pripremiti za intervju.