Prvi Karlovački

U idućih sedam dana očekuju nas česte i nagle promjene vremena

Autor: Renata Benković

01.12.2021

Karlovac

Na prijelazu iz ovog u sljedeći tjedan može biti oborina u obliku susnježice i snijega

U četvrtak oblačnije, povremeno s kišom. U početku južina pa će biti blaga temperatura, ali prema kraju dana sve hladnije uz okretanje vjetra na sjeverac. Potkraj dana u gorju je moguć snijeg, a u noći na petak malo susnježice i u nižim područjima. Temperatura prijepodne 8 -11°C, poslijepodne 4-7°C, a navečer blizu nule.

Malo oborina još može biti i u petak rano ujutro. Tijekom dana sve više suhog vremena, možda i sunčana razdoblja, a temperatura zraka nešto niža nego u četvrtak. Puhat će umjeren, mjestimice i pojačan vjetar sjevernih smjerova.

Subota izgleda većinom suho. Ujutro mraz i mjestimična magla, a tijekom dana može biti i malo sunca. Vjetar većinom slab. Jutarnja temperatura u minusu, a najviša dnevna između 3 i 6 Celzijevih stupnjeva.

U nedjelju i ponedjeljak nešto hladnije uz nove oborine, u gorju snijeg, u nizinama susnježica, ali možda i snijeg. Budimo spremni na moguća snježna iznenađenja, ali i na kišni epilog. Temperatura će biti oko nule ili malo iznad.

Tijekom ponedjeljka oborine postupno prestaju, a polako se može i razvedriti. Ostaje hladno. Zatim bi u utorak i srijedu bilo uglavnom suho i hladno uz jutarnji mraz i moguću maglu, piše Kristijan Božarov.