Prvi Karlovački

U Hostelu Karlovac u Selcu govori se na osam jezika

17.07.2019

Karlovac

Hrvatski, mađarski, nizozemski, francuski, njemački, češki, slovenski, engleski...

Ako se slučajno ili namjerno zateknete u popularnom karlovačkom odmaralištu u Selcu lako bi vam se moglo dogoditi da pomislite da ste negdje u srcu u Europe. Osim velike gužve susrest će te se i s mnogobrojnim jezicima. Tako će te uz hrvatski jezik popularne Škole rukometa Karlovac Miloša Đankovića, koja u Selcu traje već više od dva desetljeća, čuti i mađarski iz prijateljskih škola Eržebet okruga iz Budimpešte, Belgijance koji govore nizozemski, francuski i njemački i koji preko Turističke agencije Šilo u hostel dolaze više od 15 godina, češki, slovenski i jako puno engleskog.

Naime, u Hostelu Karlovac pod vodstvom Pavela Smutnyog i još četiri učiteljice od koje su dvije Amerikanke u sklopu Jazykove škole Perfect iz Češke u Selcu je dva nezaboravna engleska tjedna provelo više od 80 sudionika koji su brusili svoje znanje iz stranih jezika.

-Ovdje dolazimo već dugi niz godina i uvijek nam je bilo lijepo, ali moramo priznati da su u posljednje vrijeme vidljive znatne promjene na bolje. Nama je ovdje odlično jer kroz igru, zabavu i odmor aktivno učimo engleski jezik. A ovdje uistinu imamo sve od mora, sunca, super hrane do odlične zabave, mišljenja je Pavel Smutny. (b.o.)