Prvi Karlovački

U Hitnoj ovog vikenda uobičajeno, bez obzira na visoke temperature

22.07.2019

Karlovac

Unatoč vrlo visokim temperaturama karlovačka Služba hitne medicinske pomoći proteklog vikenda nije imala veći broj intervencija, doznajemo od dežurne liječnice u Hitnoj dr. Antonije Jazvac koja je uputila i nekoliko korisnih savjeta posebice starijim osobama.

Ovog vikenda nije zabilježen povećan broj intervencija zbog vrućina. Starijim osobama, s obzirom na najavljene visoke temperature ovog tjedna, savjetujemo da ne izlaze van u najtoplijem dijelu dana, dakle od 11 do 17 sati. Također im preporučujem da uzimaju dovoljne količine tekućine kao i redovnu terapiju propisanu od svojih liječnika.

Inače, DHMZ-a u trodnevnoj prognozi najavljuje pretežno sunčano vrijeme, u unutrašnjosti povremeno uz umjerenu naoblaku. Vjetar će biti  slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a na Jadranu umjerena do jaka bura i sjeverozapadnjak. Noći će biti tople, na Jadranu i vrlo tople, a danju će biti vruće. Maksimalne dnevne temperature na karlovačkom području u iduća tri dana penjat će se do 33 Celzijevca.

(m.m.)