Prvi Karlovački

U Gradskom muzeju otvorena izložba učenika OŠ Grabrik „Biciklirajmo gradom“

Autor: Miloš Milovanović

12.06.2019

Kultura

Povodom proslave 440. rođendana grada Karlovca i završetka još jedne školske godine, Gradski muzej Karlovac i Osnovna škola Grabrik organizirali su treću po redu izložbu učeničkih radova pod nazivom „Biciklirajmo gradom“. Radovi s temom bicikla, su nastali u sklopu predmetne nastave likovne kulture i keramičke grupe ove škole pod vodstvom likovne pedagoginje Ivane Maradin i bit će postavljeni na muzejskom zidu, u dvorištu muzeja.

Gradskom muzeju Karlovac jako su važni pedagoški programi i iz tog razloga održavamo brojne radionice kako u Muzeju tako i u našim osnovnim školama, a u novije vrijeme i u osnovnim i srednjim školama Karlovačke županije, rekla je na početku otvorenja izložbe ravnateljica Muzeja Hrvojka Božić.

Izložbu koja ostaje otvorena do 31. listopada, otvorila je zamjenica gradonačelnika Andreja Navijalić.

Kada gledamo naš grad koji slavi 440. rođendan, čini mi se da smo u cijeloj toj proslavi uspjeli istaknuti teme koje su za samu povijest grada, sadašnjost, ali vjerujem i budućnost, izuzetno bitne. Dotaknuli smo se tako naše kulturne baštine, naših parkova, a dotaknuli smo se i bicikla koji je u ovom Muzeju jedan od interesantnih eksponata, a sam grad je prepoznat kao jedan od najbiciklističkijih gradova u Republici Hrvatskoj. Na tome radimo zahvaljujući svemu onome prirodnom bogatstvu koje sam grad ima i na neki način to nam je prilika da se iskažemo. I ono što je najvrijednije u ovoj proslavi je upravo suradnja koja se iskazuje na svim razinama, pa i ovdje u ove dvije ustanove Gradskom muzeju i Osnovnoj školi Grabrik.

Kratki prigodni program nakon otvorenja izložbe izveli su učenici škole Grabrik.

Izložba je realizirana  financijskim sredstvima Grada Karlovca u sklopu manifestacije Zvjezdano ljeto 2019. (m.m.)

Autor: Miloš Milovanović