Prvi Karlovački

U Gradskoj knjižnici sljedeći će se tjedan održati promocije dviju knjiga i eko radionica

Autor: Marta Marinović

12.05.2022

Mozaik

Gradska knjižnica Ivan Goran Kovačić narednih dana organizira eko radionicu o pčelama, predstavljanje knjige Damira Valenta i Dubravka Ivaniša.

Predstavljanje knjige “45”

Poznati glazbenik, pjevač popularne grupe Pips, chips & videoclips, Dubravko Ivaniš – Ripper predstavit će 17. svibnja u 18 sati, u Ilirskoj dvorani svoju knjigu “45”. U knjizi Ripper u formi pitanja i odgovora govori o svom životu, glazbenoj karijeri te iznosi razmišljanja o glazbi i stvaranju – 45 pitanja i jednako toliko odgovora. Od sasvim osobnih tema, preko filozofskih, pa do onih koje se tiču umjetničkog procesa, u knjizi “45” Dubravko Ivaniš otkriva neke dosad nepoznate tajne najzagrebačkijeg od svih zagrebačkih bendova, ali nam i, namjerno ili ne, dopušta da upoznamo njega.

Ukoliko vremenske prilike to dopuste, predstavljanje knjige održat će se na terasi ispred knjižnice.

Predstavljanje knjige Mrežnica u mom oku

Prepoznatljivi radijski voditelj Damir Valent predstavit će karlovačkoj publici svoju četvrtu knjigu “Mrežnica u mom oku” 18. svibnja od 19 sati u Ilirskoj dvorani.

Eko radionica za ljubitelje pčelica

Povodom Svjetskog dana pčela, 20. 5., u okviru ciklusa “Radionice za odrasle koji još (uvijek) nisu odrasli ” održat će se eko radionica za ljubitelje pčela “Jesi li zzzzza da posadimo dobru želju?”.

Na dvodnevnoj radionici polaznici će reciklirati iskorišteni papir i stranice otpisanih knjiga, a zatim će napraviti novi papir, stavljajući na onaj stari namočenu pulpu ubaciti sjemenke poljskog i divljeg cvijeća. Od prosušenog novog papira izrađivat će se poruke s dobrim željama za različite prilike i umetnuti naputak da se njezini dijelovi mogu posaditi te će naraslo cvijeće biti izvor hrane pčelama.  Radionica će se održati 19. i 26. svibnja s početkom u 17 sati na Odjelu audiovizualne građe (ili zelenoj terasi ako nam to vrijeme dopusti) Gradske knjižnice. Prijave su obavezne – gkka.1838@gmail.com.