Prvi Karlovački

U Galeriji ZILIK večeras otvorenje izložbe Dore Bakek pod nazivom „Pripadati gradu“

Autor: Sunčica Laić

15.10.2020

Mozaik

U izložbi „Pripadati gradu“ je istaknut osjećaj pripadnosti što je jedna od najvažnijih emocija koje čovjek u sebi može ostvariti, poručuje Nataša Horvat

U Galeriji ZILIK večeras u 19 sati otvara se izložba Dore Bakek pod nazivom „Pripadati gradu“.

-„Pripadati gradu“ je jedna simbolična i zapravo realna izložba gdje je istaknut osjećaj pripadnosti što je jedna od najvažnijih emocija koje čovjek u sebi može ostvariti. Isto tako možemo se poistovjetiti s obzirom da se radi o našoj ustanovi gdje djeca također razvijaju osjećaj pripadnosti u ovoj zajednici kojoj trenutno pripadaju. Pored ove izložbe, s obzirom na nastalu situaciju koja nas je zadesila s covidom, nama preostaju još dvije izložbe koje bi trebale biti održane do kraja prosinca, odnosno početka siječnja s obzirom na nadolazeće božićne i novogodišnje blagdane, istaknula je Nataša Horvat, ravnateljica Centra za pružanje usluga u zajednici „Vladimir Nazor“.

Izložba ostaje otvorena do 29. listopada ove godine.

Osvrnula se i na natječaj za sudjelovanje na 48. Velikom ZILIK-u koji će biti održan od 25. siječnja do 29. siječnja 2021. godine.

Na ovom natječaju s obzirom na okolnosti, taj ZILIK će se nastojati prilagoditi nastaloj situaciji. Naravno i samo njegovo održavanje ovisit će o epidemiološkim mjerama i situaciji koja će biti u tom trenutku, izjavila je Horvat te dodala:

Ono što sigurno možemo reći je da će biti nešto manji broj umjetnika jer ne možemo osigurati njihov veliki broj zbog epidemioloških mjera. Također, nažalost bojim se da neće moći biti međunarodnog karaktera kao što je bio prošlogodišnji, jer znamo kakve su situacije u susjednim zemljama, a to su Crna Gora, Bosna i Hercegovina i Srbija. A onim umjetnicima koji će moći sudjelovati nastojat ćemo osigurati smještaj, tople obroke, radni materijal, naravno promociju njih samih kao umjetnika u aktivnostima koje slijede i zadnji dan kolonije bit će organizirana završna izložba radova kao i uvijek do sada. S obzirom na okolnosti, a malo je vjerojatno da će se situacija poboljšati, ja sam već sada donijela odluku da ćemo nažalost ovaj put izostaviti onu završnu svečanost i druženje djece i umjetnika uz glazbu i ples, jer jednostavno ne možemo dovesti u situaciju nikoga, prvenstveno djecu, a onda i nas i naše goste koji tu dođu iz humanitarne i plemenite namjere da se netko od njih zarazi i dovede svoje zdravlje u pitanje, poručila je Horvat.