Ovo je deveta po redu karlovačka izložba pasa, jedna od najvećih u Hrvatskoj, ali i izložba koja svake godine okuplja sve veći broj inozemnih i domaćih izlagača.

U dva izložbena dana predstojećeg vikenda na međunarodnoj izložbi pasa CACIB Karlovac prijavljeno oko 1600 pasa

VIŠE IZ RUBRIKE

  Dvostruka međunarodna izložba pasa CACIB Karlovac -„4 Rivers Winner 2022.“ ponovno se održava u Karlovcu 1. i 2. listopada 2022. godine u organizaciji Kinološkog športskog kluba Karlovac. Manifestacija će, sada već tradicionalno, biti organizirana na prostoru Vunskog polja, a prva izlaganja u ringovima se očekuju u 10 sati. Ulazak za sve posjetitelje je u potpunosti besplatan.

  Ovo je deveta po redu karlovačka izložba pasa, jedna od najvećih na hrvatskom prostoru, ali i izložba koja svake godine okuplja sve veći broj inozemnih i domaćih izlagača. Očekuju se izlagači iz niza europskih zemalja čije će pse ocjenjivati 12 sudaca iz Irske, Poljske, Portugala, Finske, Slovenije i Hrvatske. U oba izložbena dana prijavljeno je oko 1600 pasa. Također, u sklopu glavne CACIB Karlovac izložbe, kao i prethodnih godina, održat će se specijalne izložbe tornjaka i bijelih švicarskih ovčara, ali i Glavna uzgojna izložba hrvatskih autohtonih pasmina koju organizira Hrvatski kinološki savez prvog dana izložbe.

  Inače, CACIB je skraćenica od Certificat d'Aptitude au Championnat International de Beauté, a u svijetu kinoloških izložbi označava internacionalni certifikat prvaka u ljepoti, tj. potvrdu osvojene kandidature za internacionalnog šampiona u ljepoti.

  Osim što će posjetitelji moći upoznati preko 150 različitih pasmina, moći će uživati u ukusnim delicijama ovogodišnjeg sudionika zagrebačkog Burger festivala - Instituta za burgere koji će uz popularne burgere u ponudi imati i gulaš, kobasice, vegeburger, ali i doručak za sve one koji se odluče na raniju posjetu ovogodišnje izložbe. Za opuštenu atmosferu i druženje, osiguran je VAU! kutak sa sjedećim garniturama u kojem će svi izlagači i posjetitelji sa svojim ljubimcima moći u potpunosti uživati u izložbi pasa.

  Svečano otvaranje je subotu u 9.45 dok ocjenjivanje pasa započinje u 10 sati. U 15 sati se očekuje početak Best in Showa kada svi posjetitelji mogu vidjeti najljepše primjerke svih pasmina izloženih na izložbi. Prema rasporedu, proglašenje ukupnog pobjednika očekuje se oko 17 sati.

  Foto i video: preuzeto sa službene stranice