Policijsko izvješće

U Dugoj Resi ukraden bicikl, policija savjetuje kako spriječiti ovakve krađe

VIŠE IZ RUBRIKE

Bicikli na meti lopova

Ne ostavljajte bicikl bez nadzora na vidljivim i lako dostupnim mjestima, naročito noću, savjetuju iz PU

U Policijskoj postaji Duga Resa zaprimljena je prijava 69-godišnjakinje da joj je jučer nepoznati počinitelj, ispred kuće na području Duge Rese, ukrao bicikl. Materijalna šteta je veća od 550 eura, izvijestili su iz policije.

Vezano uz ovaj događaj, a budući da se bicikli kradu iz dvorišta, garaža, stambenih zgrada i s otvorenih prostora, policija građanima savjetuje:
-Kada kupujete novi bicikl, zabilježite tvornički broj ili neke druge uočljive karakteristike, ako na okviru bicikla nema broja, napravite sami oznaku tako da ona postane unikatna
dobro je fotografirati bicikl, te sačuvati račun od kupnje. Zaključajte bicikl zaštitnim lancem, ne ostavljajte bicikl bez nadzora na vidljivim i lako dostupnim mjestima, naročito noću
zaključavajte ulazna vrata stubišta ili objekta gdje stanujete i gdje ostavljate bicikl, bez obzira na to koliko vas dugo neće biti. Ne ostavljajte predmete na biciklu, ne zaboravite razgovarati s vašom djecom o zaštiti bicikla i uputite ih u odgovorno ponašanje. Ukradu li vam bicikl, krađu prijavite u najbližoj policijskoj postaji.