Gradsko društvo Crvenog križa Karlovac

U dosadašnjih 29 akcija dobrovoljnog darivanja krvi prikupljene 1.652 doze krvi

VIŠE IZ RUBRIKE

Humanost na djelu

Za vrijeme ljetnih mjeseci povećane su potrebe za krvi i krvnim pripravcima

Gradsko društvo Crvenog križa Karlovac sutra nastavlja s ovomjesečnim akcijama darivanja krvi.

-Akcija će u srijedu biti u prostorijama Župe Banija i trajat će od 13 do 16 sati. Preostale dvije akcije bit će u četvrtak i petak; obje u prostorijama Crvenog križa u Smičiklasovoj 25. Ona u četvrtak trajat će od 12 do 18 sati, a u petak od 9 do 15 sati. I dalje su izražene potrebe za svim krvnim grupama, rekla je za naš Radio Renata Bogović iz Crvenog križa i nastavila.

-Za vrijeme ljetnih mjeseci povećane su potrebe za krvi i krvnim pripravcima. Nesreće i bolesti događaju se uvijek, ali tijekom ljetnih mjeseci zalihe su najčešće smanjene kada se tijekom turističke sezone nažalost događa i više prometnih nesreća. Kako bi svi kojima su potrebni neodgodivi medicinski zahvati, mogli dobiti pravovremenu pomoć neophodno je postojanje zaliha i dnevnih priljeva doza krvi. Gradsko društvo Crvenog križa Karlovac do sada je organiziralo 29 akcija dobrovoljnog darivanja krvi u kojima su prikupljene 1.652 doze krvi. Isto tako važno je istaknuti da imamo i 122 nova darivatelja krvi, kazala je te poručila.

-Pozivam sve darivatelje kao i one koji to namjeravaju postati da se odazovu predstojećim akcijama te daruju najbolji dio sebe i postanu darivatelji krvi.