U Domu Sveti Antun trenutno 33 oboljelih korisnika od koronavirusa, do danas ukupno umrlo 25 korisnika

VIŠE IZ RUBRIKE

  U Domu za starije i nemoćne osobe Sveti Antun na današnji dan imaju 33 korisnika oboljelih od koronavirusa.

  -Od toga je devet korisnika u bolnici, a 24 oboljelih korisnika od covida nalaze se u našem domu u izdvojenom smještaju koji je za njih predviđen, istaknula je  ravnateljica Doma, Štefica Ljubić Mlinac.

  Dodala je i kako imaju tri pozitivna djelatnika, dok nijedan djelatnik trenutno nije u samoizolaciji.

  -Kod nas se trenutno smanjuje broj oboljelih i nadamo se da će i nadalje tako biti, ali ćemo tijekom idućeg tjedna obaviti nova testiranja naših korisnika pa ćemo vidjeti stvarno stanje. Do sada zbog toga što smo u domu imali covid u skladu s preporukama epidemiološke službe nismo mogli cijepiti naše korisnike, jer se oni u vrijeme kada su u izolaciji ili samoizolaciji ne cijepe, ali s obzirom da opada broj oboljelih, nadamo se da ćemo krajem ovog mjeseca krenuti s njihovim cijepljenjem, izjavljuje.

  Naglašava i kako im je u dva navrata proboja virusa u dom do danas od covida ukupno umrlo 25 korisnika.

  Trenutno u domu imaju smještenih 195 korisnika, a kako je izjavila spremni su prihvatiti korisnike i iz domova pogođenih potresom.

  -Na stacionaru imamo najveći broj oboljelih i nećemo sada jedno vrijeme dok se ne riješi situacija s covidom smještavati na stacionaru, a na stambenom odjelu imamo nešto slobodnog mjesta, ali i naša županija i mi kao dom želimo sada pomoći korisnicima iz domova koji se nalaze na područjima obuhvaćenim potresom, tako da čuvamo ta mjesta i za korisnike iz Doma za starije i nemoćne osobe Petrinja, istaknula je Ljubić Mlinac.

  Ravnateljica je ovim putem ujedno zahvalila svima koji su se sjetili i darivali njihove korisnike za božićne blagdane, te suosjećaju s njima, od župljana i svećenika župe Presveto Trojstvo, Ivančici Rubido, predsjednici Udruge Jak kao Jakov i nastavnicima OŠ Grabrik.

  -Naši korisnici nalaze se u svojim sobama iz kojih niti ne izlaze, čak niti po hodniku i to je ono što njima stvarno otežava i narušava kvalitetu života. Župljani župe Presveto Trojstvo pisali su pisma našim korisnicima iako ih ne poznaju, ali su im se obratili osobno njihovim imenom i napisali im pismo podrške i ohrabrivanja u ovo božićno vrijeme. Udruga Jak kao Jakov donirala je svakom našem korisniku kuglicu koju su u udruzi izradili, a nastavnici OŠ Grabrik darivali su ih s knjigama, časopisima, križaljkama…, istaknula je zahvaljujući im ravnateljica Ljubić Mlinac.