Prvi Karlovački

U četvrtak u Hostelu Karlovac u Selcu završava “Ljetni gimnastički kamp 2019.”

07.08.2019

Sport

Kamp je organiziran u dva turnusa, a drugi završava u četvrtak

U srijedu će završiti drugi turnus Ljetnog gimnastičkog kampa u Selcu koji je počeo 1. kolovoza. U drugom turnusu u kampu boravi oko 150 sudionika iz Krakowa – Poljska, KG GIB Šiška iz Ljubljane – Slovenija, Austrija, a iz Hrvatske su gimnastičarke i gimnastičari iz GK Gimko Zagreb, Klub ritmičke gimnastike Zagreb i GK Sokol Karlovac.

Prisjetimo se Kamp je započeo u srijedu 24. srpnja prvim turnusom koji je trajao do 1. kolovoza 2019. godine. Sudjelovalo je oko stotinu gimnastičarki i gimnastičara i njihovih trenera kao i članova vodstava klubova iz Slovenije, Austrije, Mađarske i Hrvatske: ŠD Studenci Maribor iz Slovenije, GD Zelena Jama Ljubljana iz Slovenije, Športski klub Delfin SISe iz Mađarske, GK Salzburg iz Austrije te GK Dišpet Šibenik, GK Rijeka i GK Sokol Karlovac iz Hrvatske.

Dakle kroz Kamp je prošlo oko 250 sudionika iz pet država, a bilo je i “izviđača” iz još nekoliko država.

Koncepcija kampa je aktivni odmor gimnastičara koji uključuje dio bazičnih priprema uključujući i mogućnosti uvježbavanja nekih novih elemenata na spravama i pomagalima. Ovaj kamp krasi i razmjena iskustava između trenera kao i međusobno upoznavanje gimnastičarki i gimnastičara koji su na natjecanjima športski suparnici, a u ovom kampu ponajprije športski prijatelji.

U želji sagledavanja rada ali i davanja potpore kamp su obišli brojni promatrači između kojih moramo istaknuti predsjednika Karlovačke športske zajednice i Zajednice športova Karlovačke županije Želimira Feitla, koji se osvjedočio u primjernu organizaciju rada i napore koje organizatori ali i sudionici ulažu u realizaciju. I ovom prigodom direktor Hostela Karlovac Dario Smojver, nije žalio riječi pohvale o radu gimnastičara. Kamp je posjetio i podržao Ratko Vuković koordinator za sport Alpe Adria Allianc, asocijacije koja je i financijski sufinancirala realizaciju ovog poznatog gimnastičkog kampa.

I u ovom turnusu održana je gimnastička akademija, kratki prikaz uvježbanog po pojedinim spravama koje su gimnastičari upriličili za brojne znatiželjnike. Akademiju je otvorila zamjenica gradonačelnika profesorica Andreja Navijalić koja i sama nije krila oduševljenje sa viđenim. Nastupilo je preko 130 gimnastičara pod vodstvom dvadesetak trenera.

Organizatori kampa na čelu s predsjednikom Ivanom Jankovićem koji je i sam profesor kineziologije zadovoljni su ocjenama sudionika i promatrača ali ipak razmišljaju o daljnjem unapređenju kroz nabavu novih sprava i pomagala gdje bi jedan preskok pa čak i karike dodatno unaprijedili kvalitetu uvjeta koji se nude sudionicima.

Umorni ali i sretni organizatori iz Gimnastičkog kluba Sokol pripremaju sprave za povratak u Karlovac, čišćenje i ponovno opremanje gimnastičkog hrama u Sokolskoj dvorani. Slijede naporni treninzi prije početka školske godine. Sve zainteresirane za upis u gimnastiku pozivaju na što brži dolazak do Kluba jer su kapaciteti ograničeni. Čelnici gimnastičkog saveza Karlovačke županije podsjećaju da postoje gimnastički klubovi u Dugoj Resi i u Ogulinu koji kvalitetno rade treninge u ovom teškom ali i lijepom bazičnom športu.

I na kraju organizatori iz Gimnastičkog kluba Sokol uz pomoć Gimnastičkog saveza Karlovačke županije poručuju, da već sada počinju pripreme za Ljetni gimnastički kamp Selce 2020. (b.o.)