Prvi Karlovački

U četvrtak i petak više od tisuću trkača trčat će karlovačkim ulicama, a start i cilj je kod Sportske dvorane na Rakovcu

Autor: Branko Obradović

09.06.2021

Sport

Robert Franjković: Naša utrka je jedina u Hrvatskoj, koja je u kalendaru Svjetske atletske federacije

U Aquatici je danas održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljen 9. Heineken 0.0 Karlovački cener, koji će biti održan u našem gradu u četvrtak i petak. Govori glavni organizator Robert Franjković.

-Ovogodišnja manifestacija bit će održana u četvrtak i petak. Deveto izdanje donosi promjenu, jer će “Karlovački cener” bit održan na novoj lokaciji. Naime, zbog radova u Zvijezdi i rušenja Oružane, start i cilj bit će kod Sportske dvorane na Rakovcu. Kada radovi završe za nekoliko godina, utrku ćemo vratiti na Trg bana Josipa Jelačića. U četvrtak su na rasporedu dječje utrke i naša “Karlovačka milja”, utrka na 1.579 metara, ova utrka usmjerena je na Karlovčane, da se svi uključe u trčanje, da svi dođu i istrče utrku. “Karlovačka milja” počinje u 18 sati i 30 minuta, a utrke za djecu bit će na Vunskom polju s početkom u 19 sati. “Karlovački cener” na rasporedu je u petak, u 19 sati i 30 minuta bit će elitna utrka, a u 20 sati i 30 minuta glavna utrka, gdje su na rasporedu i štafete. Danas je u Zagrebu počela podjela startnih paketa sudionicima utrku, a u Karlovcu će biti od sutra u 15 sati. Očekujemo u Karlovcu između 1.000 i 1.300 trkača, kazao je Robert Franjković.

Franjković je istaknuo da će ove godine posebno jaka biti ženska konkurencija, gdje se očekuje i novi rekord staze.

-Ove će godine posebno jaka biti konkurencija kod žena. Dolazi nam atletičarka iz Etiopije Likina Amebaw, koja je ove godine pobijedila na kros natjecanju u Portugalu, koje je u kalendaru Svjetske atletske federacije. Ona je ove godine najjače ime, koje dolazi na utrku. Mislim da će ženski rekord biti oboren. I muška konkurencija je kvalitetna, tu je rekord 28.30, mislim da je i on u opasnosti. Naša utrka je jedina u Hrvatskoj, koja je u kalendaru Svjetske atletske federacije. U petak nakon utrke nastupit će grupa Novi retro i Davorin Bogović, rekao je Franjković.

U ime Grada Karlovca pressici je bila nazočna pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Daniela Peris.

-Grad Karlovac ponosni je suorganizator “Karlovačkog cenera” već više godina. Značaj utrke je veliki, jer jedina u Hrvatskoj ima certifikat Svjetske atletske federacije. Činjenica je da na utrku dolazi sve više sudionika. U interesu je Grada Karlovca da kroz ovu sportsku manifestaciju učinimo grad Karlovac prepoznatljiv na globalnoj razini, kazala je Daniela Peris.

Aquatika je od 2017. godine sponzor ovog popularnog sportskog događaja. Govori voditeljica Službe za marketing Ivana Kaleb Vuletić.

-Mi smo otvoreni 2016. godine, a već 2017. godine uspostavili smo suradnju s organizatorima utrke i od tada smo sponzori ovog događaja. Ova utrka promovira zdrav život, a za to se i mi zalažemo. Želja nam je da što više ljudi dođe na ovu sve popularniju sportsku manifestaciju, istaknula je Ivana Kaleb Vuletić.