Prvi Karlovački

U četvrtak „Dan ljubaznosti u prometu“

Autor: Renata Benković

30.06.2020

Karlovac

Na nekoliko pješačkih prijelaza u Karlovcu bilježit će se vozači koji poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima i one koji to ne čine

S ciljem poticanja tolerantnijih odnosa između vozača i pješaka, odnosno poticanja vozača da poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima, Postaja prometne policije Karlovac provodit će preventivnu akciju „Dan ljubaznosti u prometu“.

I ove godine spomenutu aktivnost Postaja PP Karlovac provodi u suradnji s Gradom Karlovcem tako što će pripadnici prometne jedinice mladeži u suradnji s policijskim službenicima u četvrtak 2. srpnja, na nekoliko pješačkih prijelaza u Karlovcu bilježiti vozače koji poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima i one koji to ne čine. Metodom slučajnog izbora odredit će 10 vozača kojima će 10. srpnja dodijeliti priznanja i prigodne nagrade.

Sa željom i ciljem da kulturno i ljubazno ponašanje u prometu postane dijelom naše svakodnevice, od vozača očekujemo da se zaustave ispred pješačkih prijelaza i da rukom daju znak pješacima da prijeđu preko ceste, a pješake potičemo da vozačima zahvale naklonom glave ili osmjehom. Stoga pozivamo građane da svojim primjerom poznavanja prometne kulture aktivno sudjeluju u provođenju ove aktivnosti, poručuju iz PU karlovačke.

Autor: Renata Benković