Prvi Karlovački

Proglašeno izvanredno stanje obrane od poplava za Koranu u Karlovcu

14.05.2019

Karlovac

Prema prognozama Hrvatskih voda u večernjim satima očekuje se vodostaj rijeke Korane ispod 800 cm, a Kupe do 780 cm

U večernjim satima održana je još jedna sjednica Stožera civilne zaštite grada Karlovca u prostorijama Vatrogasnog centra. Prisustvovali su joj gradonačelnik Karlovca Damir Mandić i predstavnik Hrvatske kopnene vojske pukovnik Miroslav Car.

Na sjednici je analizirana trenutna situacija stanja obrane od poplava uz prognoze vodostaja i oborina. U 18 sati proglašeno je izvanredno stanje obrane od poplava za rijeku Koranu u Karlovcu.

Slijedom toga obavljaju se aktivnosti na nekoliko lokacija u gradu, a na terenu je 107 vatrogasaca dobrovoljnih vatrogasnih društava, JVP grada Karlovca i Vatrogasne zajednice Karlovačke županije koji s zaposlenicima gradskih tvrtki Grada Karlovca rade na ispumpavanju vode i punjenju vreća pijeskom. Stožer je u kontinuiranoj komunikaciji s mjesnim odborima i gradskim četvrtima. Prema prognozama Hrvatskih voda u večernjim satima očekuje se vodostaj rijeke Korane ispod 800 cm.

Vodostaj rijeke Kupe očekuje se do 780 cm.

Stanje na terenu je pod kontrolom, sve aktivnosti Stožer će pravovremeno komunicirati prema javnosti. Sjednica Stožera civilne zaštite grada Karlovca, održat će se u srijedu u 7 sati. (rb)